Buszmegálló is lesz rajta

2022.09.16. 20:00

Újabb út épül meg Miskolcon

A közösségi közlekedést is szolgálja majd - buszmegálló is lesz rajta - az új közlekedési folyosó.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolc Déli Technológiai Parkban a napokban kezdődött összekötő út építése után újabb útfejlesztés lesz Miskolcon, ezúttal a város másik végén, a Mechatronikai Ipari Parkban.

A terület az elmúlt időszakban a betelepülő vállalkozások miatt nagy fejlődésen ment keresztül, melynek során a jelenlegi helyszínen két új beruházás és egy bővítés kivitelezési munkái is megkezdődtek.

Sok az új betelepülő 

A jelenleg futó és a várható jövőbeli beruházások kiszolgálásához nélkülözhetetlen az ipari park infrastrukturális fejlesztése. Ennek érdekében megkezdődik egy összekötő út megépítése, amely a jelenlegi főbejáratot köti össze a Repülőtéri út irányából elérhető bejárattal.

A projekt keretében egy 380 méter hosszú, egyirányú aszfaltozott utat alakítanak ki buszmegállóval. A MVK Zrt. a műszakváltásokhoz igazodva menetrend szerinti autóbuszjáratot üzemeltet a Mechatronikai Ipari Parkon keresztülhaladva. Az új út a járat közlekedését is segíti majd.

Körbejárható lesz a park 

A közlekedési beruházás célja összességében, hogy hozzájáruljon az ipari parkban a közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez, ezáltal a közösségi közlekedés működése is hatékonyabbá válhat. 

Az úttal teljeskörűvé válik a terület közúton történő körbejárhatósága, ezáltal minden befektetésre alkalmas ingatlan aszfalt burkolatú kapcsolattal fog rendelkezni. A beruházás várhatóan 2023. első félévében elkészül.

A reptérrel is kibővül 

Mint ismeretes, a miskolci közgyűlés tavaly döntötte el, hogy a Mechatronikai Ipari Park tőszomszédságában lévő, hosszú évtizedek óta működő repülőteret megszünteti. A testület kiemelt ipari fejlesztési övezetté nyilvánította a volt repteret. A területet, az épülő légimentő bázis által elfoglalt rész kivételével hozzácsatolják az ipari parkhoz. Az új rész – amennyiben megkezdődik a fejlesztése – elsősorban kereskedelmi, logisztikai egységeknek fog majd otthon adni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában