Pazar vacsora

2022.09.19. 19:03

Kiakadt a Fidesz a kacsacombos költekezés miatt

A Fidesz-KDNP szerint „luxusvacsorával ünnepelte” az elmúlt három év szerinte lesújtó városvezetői teljesítményét a baloldal Miskolcon. A Holding szerint a dolgozóknak köszönték meg a munkájukat. Azt nem tudni, mibe került a vacsora.

ÉM

A Miskolc Holding szervezte a vacsorát

Fotó: Kozma István

A Fidesz helyi képviselői a sajtóból értesültek arról, hogy az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. programot szervezett. „Ezen az estén a többi között libamájhabos és lazackrémes előételeket is felszolgáltak, kétféle leves mellett többféle főételt volt, köztük kacsacomb, vörösboros marhapörkölt és töltött káposzta, ami után négyféle desszertből is választhattak a vendégek” – sorolta az étlapon szereplő ételeket sajtótájékoztatóján Hollósy András, a Fidesz-KDNP frakciószóvivője. 

„Ne hergeljék a miskolciakat” 

„A válság kellős közepén a miskolciakkal fizettetik meg a saját luxusukat a baloldali városvezetők. Addig, amíg szétverik a tömegközlekedést, nem járnak csak óránként a buszok, koszosak és szemetesek a közterek, addig ezt a luxust nem lehet megengedni! A Miskolci Vízmű Kft. is 2,5 év alatt, csaknem 2,5 milliárdos hiányt halmozott fel.” - húzta alá a képviselő.

„Ne hergeljék a miskolciakat a nehéz időkben azzal, hogy lazacot, libamájat és kacsacombot esznek a város vezetői, miközben megsarcolják a családokat. Azt kérjük a városvezetéstől, hogy először is önmagán próbáljon meg spórolni!” - összegezte. 

„A baloldali városvezetés mindig arra panaszkodik, hogy nincs pénz, mert a kormány elvonja azt a várostól. Minket pedig azzal vádolnak, hogy nem segítjük építően a város működését” – húzta alá Hollósy András. Szólt a kormányzati intézkedésekről is, így többek között az árstopok meghosszabbításáról, ami szerinte jól mutatja, hogy „a kormány és a miskolci Fidesz-frakció a családok pártján áll”.

Hollósy András: „Azt kérjük a városvezetéstől, hogy először is önmagán próbáljon meg spórolni!”
Fotós: Bujdos Tibor

Válasz nem, nyílt levél született

Lapunk még múlt hét szerdán kereste meg a városházát, és a Miskolc Holdingot, mert információnk szerint a holding vacsorát szervezett az azt megelőző hét péntek estére az egyetemre. Szerettük volna megtudni, hogy igaz-e a hír, továbbá, ha igen, akkor mennyit költöttek a rendezvényre, és azon hányan vettek részt. Kérdéseinkre azóta sem kaptunk választ. Ezt követően az egyik fideszes önkormányzati képviselő tényként közölte egy posztjában, hogy az önkormányzati cég vacsorát szervezett. Dukai Zoltán, a holding vezérigazgatója pedig ezt követően nyílt levélben válaszolt a képviselőnek: „Az említett vacsoraestet valóban a Miskolc Holding Zrt. szervezte azért, mert 2021-ben ünnepelte 15 éves alapítását a Társaság…” Állítása szerint azért szervezték, hogy a „Holding dolgozói felé köszönetüket fejezzék ki”. Ebben azt is elismerte Dukai Zoltán, hogy „munkatársaink mellett valóban meghívást kaptak a tulajdonos Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának vezetői is erre az ünnepi eseményre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában