Avas

2022.08.18. 15:41

Városi piknik keretében adták át Miskolcon a Horváth-tetőt - Fotókkal, videóval!

A történelmi Avas fejlesztésének első üteme fejeződöttbe a csütörtöki átadó ünnepséggel.

Fotó: Vajda János

A történelmi Avas (azaz az Avas hegy teteje) hosszú évekre kiesett a város vérkeringéséből, fejlesztését több városvezetési ciklusra visszamenőleg tervezte az épp regnáló városvezetés. Az előzőnek sikerült rá forrást nyernie, a mostani elkezdte megvalósítani a beruházást mégpedig több ütemben: az első szakaszát, a Horváth-tető megújítását ma adták át a városlakók és a vendégek számára. A közel 900 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően megtörtént a parkosítás, sétautakat és egy tanösvényt alakítottak ki, megújult a közvilágítás, új játszóterek, új sportpályák létesültek. A Horváth-tető legfelső teraszán egy piknikező kapott helyet, de vannak pihenő- és napozóterületek is.

Csütörtök kora délután városi piknik keretében adta át a városvezetés a területet, ahol karatebemutató, gördeszkások, görkorcsolyások bemutatója, kültéri fitnesz edzések, zene, gólyalábasok szórakoztatták az odalátogatókat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában