Megvalósult fejlesztések

2022.08.13. 11:00

Látványos fejlődés Taktabájon

Több területen is jelentőset léptek előre az elmúlt években.

SFL

Taktabáj nem tartozik a keleti régió leggazdagabb települései közé, ennek ellenére egy fejlődő, szépülő falvacskát láthat az itt áthaladó ember. 

Rézműves János polgármester 2021. augusztus 19-én, a nemzeti ünnep kapcsán kormánymegbízotti elismerő oklevelet vehetett át dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkártól és dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízottól. Nem véletlenül. Ugyan most nem említi a tavalyi kitüntetést, de tényleg büszke lehet a település eredményeire az azóta eltelt időszakra vonatkozóan is. 

– Menjünk az események elejére – mondta Rézműves János, aki kiemelte: – 2019-ben helyi felkérésre indultam a képviselő-testülettel együtt az önkormányzati választáson. Az volt a vélemény, hogy tíz-tizenöt évvel vagyunk lemaradva, és nemcsak országos szinten, de itt, a Taktaközben is. Lépni kell, élhetővé kell tenni községünket a ciklus végére. Úgy gondoltuk, hogy első nekifutásra a falu összképén kell módosítani, érezzék az emberek, hogy egy élhető községben vannak, egy nagy család tagjai. Ahol mindennap megfordulnak, az az iskola, óvoda, a szociális konyha, buszmegállók és a főtér. Ezeket kezdtük el fejleszteni, minden idetartozó projektünk megvalósult. Beindult a falugondnoki szolgálat, ami nagy részben az időseket célozza meg, de nagyon sok gyermeknek is segítséget nyújt. Mezőgazdasági gépeket vásároltunk, fejlesztettük a temetőt, parkolót, sétányt alakítottunk ki. Az óvodában játszóteret építettünk, utakat, járdákat újítottunk fel, amiknek még nem került pont a végére, további felújítások következnek. Az Idősek Otthonát újra beindítottuk, működik a házi gondozás, az idősek klubját taktaharkányi társulással indítjuk el. 

A polgármester hozzátette: új körzeti orvost sikerült találniuk, és vérvételi lehetőségük lett. A központi laborból minden hétfőn kilátogat egy egészségügyi hölgy, aki szükség esetén vért vesz, majd az eredményt elektronikus úton juttatja vissza, tehát nem kell emiatt utazgatni az érintetteknek. Sikerült beszerezniük új orvosi műszereket, például defibrillátort, EKG-készüléket, huszonnégy órás megfigyelőkészülékeket, heti két alkalommal saját gyógyszertár áll a lakosság rendelkezésére. 

– Nem feledkeztünk meg a szociálisan rászorulókról sem – mondta végezetül a polgármester –, számukra a szociális konyhán biztosítunk ebédet, illetve kétszáznegyven embernek népkonyhát, mindennap.

(A borítóképen: Diákmunkásokat igazít el a polgármester | Fotó: SFL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában