Tanévkezdés

2022.08.26. 11:30

„Jelenléti oktatás lesz”

A hergelésekkel ellentétben az oktatás a szokásos módon fog megkezdődni az ősszel.

Ujlaki Attila

illusztráció / Shutterstock

Számos közösségi poszt és cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy az iskolák energiaellátása nem lesz biztosított a következő tanévben, ezért többen már a digitális oktatást vizionálták, mint lehetséges opciót. Minden híresztelés ellenére az intézmények már javában készülnek a tanévkezdésre.

„A baloldali álhírekkel szemben minden közoktatási és köznevelési intézményben rendben meg fog kezdődni szeptember 1-én az oktatás” – mondta el a HírTV Napi aktuális című műsorában dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, aki azt is hangsúlyozta, hogy minden alapot nélkülöz az az állítás, hogy a kormány online oktatásra készülne a tanévben, vagy hogy majd nem lesz fűtés az intézményekben.

„Az első olyan tanévre készülünk, ahol nem kell járványügyi intézkedésekkel számolni feltétlen, hiszen már csak a vírus gyengébb változata van jelen, így minden biztosított a jelenléti oktatásra” – húzta alá a köznevelésért felelős államtitkár, aki az is kiemelte, hogy iskolák energiaellátása biztosított lesz, minden ezzel ellenkező állítást álhírnek nevezett dr. Maruzsa Zoltán.

Vízkeletiné Juhász Judit | Fotó: Ádám János

Nem számítanak fennakadásra

„Ahogy az előző tanévet is végig vittük jelenléti oktatással, így a mostaniban is erre számítunk” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Vízkeletiné Juhász Judit, a Nemzeti Pedagógus Kar megyei elnöke, a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója. Azt is elmondta, hogy a körülmények is adottak a jelenléti oktatáshoz és semmilyen iránymutatást arra nem kaptak, hogy bezárhatnának az oktatási intézmények.

„Mérvadónak lehet tekinteni, amelyek a kormányinfón elhangzottak az iskolakezdéssel kapcsolatban, miszerint a közintézményeknek működnie kell, mint ahogy a szociális intézményeknek és az egészségügyi intézményeknek” – hangsúlyozta Vízkeletiné Juhász Judit, aki arra is rámutatott, ha ez esetlegesen többletforrást is igényelne, azt nagy valószínűséggel biztosítani fogják az iskolák számára. Az intézményvezető arra is rámutatott, hogy nagy segítség a mostani helyzetben az, hogy rengeteg energetikai korszerűsítés ment végbe a megye számos intézményében. „A mi iskolánkban egy teljes körű energetikai korszerűsítés ment végbe, amely csökkenti a rezsiköltségeket az intézményünk esetében” – mutatott rá az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a szerencsi tankerület esetében számos iskola újult meg az elmúlt években hasonló módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában