Tállya

2022.08.07. 12:00

Filmen is dokumentálják a felújításokat

A stáb minden, a projektben érdekelt településre ellátogat.

Serfőző László

Fotó: Serfőző László

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül öt nemzeti prioritást, stratégiai célt jelölt meg a kormányzat a programhoz készült partnerségi megállapodásban. Tokaj-Hegyalja, mint világörökségi helyszín, az itt található értékek megőrzésében, védelmében, azok látogathatóvá tételében is kiemelt figyelmet kapott a turisztikát illetően, számos településen valósultak már meg, illetve valósulnak meg fejlesztések, felújítások. 

Mozgóképen is elérhető lesz 

A „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszíneinek fejlesztése” című projektben mint konzorciumi tag vesz részt a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. (konzorciumvezető), a Bodrogkeresztúri Római Katolikus Plébánia, a Grand Tokaj Zrt., a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyarországi Evangélikus Egyház, Mád Község Önkormányzata, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata, Tállya Község Önkormányzata, Tokaj Város Önkormányzata, a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató Nonprofit Kft. A 3,4 milliárd forint támogatású program október utolsó napján fejeződik be, a projektet nemcsak szöveges és fotós formában, de mozgóképes felvételeken keresztül is elérhetővé teszik. 

A forgatócsoport július közepén járt Tállyán, forgatási helyszínként a Mailloth-kastély parkja és Kossuth Lajos keresztelkedési helyszíne, az evangélikus templom került kamerák elé. A stáb minden, a projektben érdekelt településre ellátogat, a film a projekt­zárás, illetve az utómunkák után lesz látható.

(A borítóképen: Tállyán is dolgozott a stáb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában