Elismerések

2022.08.25. 17:14

Belügyminisztériumi díjazottak megyénkből

Állami kitüntetéseket adott át, valamint több állományi dolgozót soron kívül előléptetett a nemzeti ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor a Belügyminisztériumban. Megyénkből is többen a díjazottak között voltak.

ÉM

Ünnepi beszédében dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár kifejtette, hogy augusztus 20-án nem csak az ország születésnapját, az államalapítást ünnepeljük, hanem azokat is köszöntjük, akik tesznek az ország, a nemzet és a haza fennmaradásáért. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarországgal államalapító Szent István óta nem bántak kesztyűs kézzel az évszázadok, azonban a megpróbáltatások és a nehézségek ellenére augusztus 20-án minden állampolgár büszkén ünnepelheti a hazaszeretetet, az összetartozást. A miniszterhelyettes kiemelte, államalapításunk óta, több mint ezer éve minden generáció hozzájárult ahhoz, hogy országunk szabad és független maradjon. Rétvári megköszönte a köz szolgálatában állók áldozatvállalását, a hivatásuk gyakorlásával járó rengeteg lemondást. Hangsúlyozta, munkájukkal nem a maguk érdekeit, hanem mások biztonságát, egészségét, fejlődését segítették, sokszor saját életüket is kockáztatva védik az állampolgárokat, a hazát. Rámutatott: napjainkban különösen fontos feladatot látnak el azok, akik a haza védelmére esküdtek fel, s azért dolgoznak, hogy Európában minél hamarabb béke legyen, elhalkuljanak a fegyverropogás, a háború hangjai.

Az elismerések átadását követően dr. Pintér Sándor köszöntőjében kiemelte, a Belügyminisztériumhoz tartozó valamennyi területről volt kitüntetett, akik az elismerést hosszú évtizedek alatt végzett munkájukért vehették át, illetve akik saját életüket kockáztatva hatalmas bátorságról tettek tanúbizonyságot, amikor tettükkel mások életét mentették meg.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a magyar arany érdemkereszt polgári tagozatát adományozta Alsódobsza irányítása és a dél-zempléni térség fejlesztése, valamint az agrárium és a gépipar területén is eredményes, példamutató munkája elismeréséül Bűdi Károly mérnök-közgazdásznak, Alsódobsza község polgármesterének, a Dél-Zemplén Vidékfejlesztési Szövetség elnökének.

Négy évtizedes kimagasló pedagógusi és intézményvezetői tevékenysége elismeréséül Tállai Andrásné tanárnak, a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettesének.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta a zempléni térség művészeti oktatása és zenekultúrájának gazdagítása érdekében több évtizede odaadóan végzett munkája, különösen a verbunkos zene és Lavotta János szellemi örökségének ápolása terén meghatározó zenetanári és zenei ismeretterjesztő tevékenysége elismeréséül Fehérné Sulyok Éva gordonkatanárnak, a cigándi Széptan Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának, az egykori sátoraljaújhelyi Lavotta János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény volt igazgatóhelyettesének.

Közel három évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Lőrincz István rendőr főtörzszászlósnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatala Futár Csoport csoportparancsnokának.

A Magyar Bronz Érdemkereszt Katonai Tagozatát adományozta a büntetés-végrehajtási szervezet állományában több mint két évtizeden át végzett kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Lipták Szabolcs büntetés-végrehajtási főtörzszászlósnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Büntetés-végrehajtási Osztálya körlet-főfelügyelőjének.

Előléptette soron kívül rendőr ezredessé Miskolczi István rendőr alezredest, a Miskolci Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjét.

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül miniszteri elismerő oklevelet adományozott Farkas Lajosnak, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház, Sebészet és Traumatológiai Osztály orvosírnokának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában