Műanyag borítás és műfű

2022.07.07. 12:00

Felújították az egyik ózdi „dühöngőt”

Ezekben a hónapokban két sporttal kapcsolatos létesítményfejlesztés is történt, illetve történik Ózdon.

Marosréti Ervin

Megújult a szabadtéri kosárlabdapálya Ózdon. Fotó: Marosréti Ervin

Az idei esztendő egyik jelentős ózdi sportfejlesztése már elkészült, a másik esetében pedig tart a kivitelezés. A felújított szabadtéri kosárlabdapályát az Újváros téren a fiatalok és az idősebbek már birtokba vehették, közben pedig a stadion területén egy villanyvilágítással ellátott, műfüves futballpálya építése zajlik, amely hetekben belül elkészül. Ezzel a két beruházással a kosárlabdázók és a labdarúgók új lehetőséget kapnak az edzések és a különböző versenyek lebonyolítására. 

CatRecz 

Az Újváros téri panelházak között évtizedek óta található egy „dühöngő”, amelyet most az MKOSZ segítségével sikerült felújítani. Az országos szakszövetség pályaépítési programjába ez a helyszín is bekerült, így mostantól modern, a kor követelményeinek megfelelő műanyag borítású pályán pattogtathatnak a streetball kedvelői.

– A szívemhez mindig is közel állt a kosárlabda és ózdiként ez a helyszín – fogalmazott az átadóünnepségen Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. – Örülök, hogy sikerült a régi bitumenes pályát felújítani. Az MKOSZ mellett köszönöm a város vezetésének, hogy partner volt a fejlesztés létrejöttében, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóinak, hogy nem csupán a pálya talajának előkészítésében segítettek, hanem a kerítést is lefestették. Bízom benne, hogy a jövőben nem csupán az átadón jelen lévő Bolyky Tamás Általános Iskola kosárlabdacsapatának tagjai fognak sokat gyakorolni a megújult pályán, hanem sokak számára lesz kedvelt sportolási helyszín. 

Közös összefogás 

A kosárlabdapálya felújításához hasonlóan a stadion területén épülő új műfüves küzdőtér is közös összefogás eredményeként valósulhat meg. Az létesítmény elsősorban az utánpótláscsapatok edzéseire, mérkőzéseire nyújt majd a jövőben pluszfelületet. A nagyságrendileg 80 millió forintos beruházást a Sajóvölgye Focisuli Sportfejlesztési programjából valósítja meg a városban. A fejlesztéshez azonban az önkormányzat is jelentős mértékben hozzájárul, hiszen öt éven keresztül évi 2 millió forint plusztámogatást juttat a stadiont fenntartó cég számára, amelyből a küzdőtér karbantartását, esetleges javítási munkálatait lehet majd fedezni. 

Még nyáron 

Az altalaj és a vízelvezetés előkészítése már zajlik a helyszínen, ahol 2 darab, egyenként 40-szer 20 méteres, műfüves pálya épül egymás mellé telepítve, villanyvilágítással ellátva. A tervek szerint még a nyáron elkészül az ózdi utánpótlás részére szánt beruházás.

Címkék#ózd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában