Időjárás

2022.07.26. 07:00

Elsőfokú riasztást adtak ki Borsodban kedden

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írja az OMSZ.

Fotó: Shutterstock

A hajnali, reggeli órákban északnyugati felől egy hidegfront éri el az országot, amely hatására először a Dunántúl északi és nyugati felén várható záporok mellett zivatarok kialakulása. A nap folyamán egyre többfelé lehet majd számítani zivatarra, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a dunántúli területeken, valamint az Északi-középhegység térségében. A zivatarokat intenzív csapadék (10-20 mm, a Dunántúl délnyugati felén > 20-30 mm is akár), viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső (~ 1-2 cm) kísérheti - közölte kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden a hidegfront hatására az alföldi területekre korlátozódik a hőség, ott a napi középhőmérséklet általában 25, a dél alföldi területeken 27 fok körül alakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában