Jegyzet

2022.06.29. 11:31

Sárga búzatábla

Ujlaki Attila

Ujlaki Attila

Forrás: ÉM

Az aratásnak mindig van egy szimbolikus jelentése. A búzatáblák besárgultak, ami azt jelenti, hogy megkezdődik az aratási szezon, amely a nyár jelentős részében tart majd: a megtermelt munkánk „gyümölcsének” a betakarítása. Mindig felemelő érzés látni a település határában dolgozó gépeket, amik az egyik fő táplálékunk alapanyagához valót takarítják be. Az aratás a tetőpontja annak a hosszú folyamatnak, amelyet a mezőgazdaságban már ősszel elkezdtek. 

Ebben a melegben nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire becsülendő és tiszteletre méltó azon fizikai dolgozók munkája, akik időjárástól függetlenül megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy legyen kenyér minden magyar asztalán egész évben. Fontos tehát, hogy a jövőben is vigyázzunk a mezőgazdaságra és a környezeti értékeinkre. Hiszen ezek együtteséből lesznek fenntarthatók a természeti kincseink és az azokból megtermelt javak a jövő nemzedéke számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában