Fesztivál

2022.06.24. 11:56

Örömhírt közvetít a hétvégi Miértt Fesztivál

Miskolc különböző felekezetei és gyülekezetei mutatkoznak be a regionális testvéri találkozón.

DA

Ötödik alkalommal rendezi meg a fiatalos és családbarát MIÉRTT Keresztény Fesztivált június utolsó hétvégéjén, a Diósgyőri Református Gyülekezetben, a helyi Aliansz közösséghez kapcsolódó szélesebb pásztor kör. A Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozó bibliai mottója: „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus!”  

A nagyszabású rendezvényt péntek reggel sajtótájékoztató keretében harangozták be. A találkozó létrehozásának kezdeteiről Péter András, a Diósgyőri Református Gyülekezet lelkipásztora osztott meg néhány gondolatot. Elmondta, hogy az idelátogató keresztény testvérek együtt ünnepelik Krisztus örömhírét. Ugyanakkor szívesen látnak bárki érdeklődőt a könnyed programokkal megszerkesztett, de eseménydús három napra.  

Sztárfellépők, családi nap 

A fesztivál programjairól a szervezőgárda egy másik tagja Tóth-Simon Károly, a Golgota Keresztény Gyülekezet – Miskolc pásztora számolt be. Az eseményen a tanítások mellett missziós kiállítások, filmvetítések, számos családi program – szabaduló szoba, kincskereső imaséta, Négy Érzék Színház, meghallgatlak terem, Szólj be a papnak! - és éjszakai dicsőítés is szerepel, a templom udvarán és a közeli református általános iskolában. Ezek a programok minden korosztálynak lehetőséget adnak, hogy találkozhassanak Jézus Krisztussal, a szombat a családoké lesz. Sztárfellépők Oláh Gergő és a Continental Singers. Messiáshívő sabbat fogadást is tartanak, amely a zsidó-keresztény kultúrába nyújt betekintést. Vasárnap dicsőítő zenével egybekötött közös istentisztelet keretében úrvacsoravételre is lehetőség nyílik. 

A kereszténydemokrácia képviseletében, és mint támogató jelent meg a sajtótájékoztatón Hollósy András önkormányzati elnökségi tag és képviselő a KDNP Miskolci Szervezete részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában