Tiszaújváros

2022.06.03. 11:00

Hosszú távú együttműködés a versenyképes tudásért (videóval)

Hosszú távú megállapodást kötöttek Tiszaújvárosban, amelynek fókuszában a magasabb fokú szakképzés áll.

ÉM

Forrás: Bujdos Tibor

Együttműködési megállapodást kötött a Szerencsi Szakképzési Centrum és a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A program sikeressége érdekében a Szerencsi Szakképzési Centrum által biztosított magas színvonalú elméleti képzés mellett a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány – a gyakorlati ismeretek átadását elősegítve – bemutatótermet alakít ki, szemléltetőtáblákat és -eszközöket biztosít, a tudástranszfer megvalósítása érdekében pedig szakmai előadásokat tart a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel-képzőközpontjában. 

Hosszú távú együttműködés 

„A Daniella Villamosság Talentum Alapítvány létrehozása egy hosszú távú terv első lépése, mellyel szeretnénk aktív szerepet vállalni a jövő villamossági szakembereinek képzésében és támogatásában” – hangsúlyozta Nagy Tamás, a Daniella Villamosság marketing- és kommunikációs vezetője, aki arra is rámutatott; örül annak, hogy elsőként a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskolában tudnak innovatív együttműködést kötni. 

Az együttműködésnek köszönhetően a jövő szakemberei megismerhetik a gyakorlati feladatok megvalósulásához felhasználható termékeket, az új villamos­ipari technológiákat, valamint bepillantást nyerhetnek a termékbeszerzés folyamatába és alapelveibe. 

„Az aláírt együttműködési megállapodásban benne van minden olyan fontos elem, amit a Szakképzés 4.0 stratégia is célul tűzött ki” – mutatott rá Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója, aki azt is elmondta, hogy a megújult szakképzés célja az, hogy eltérő helyzetüktől és karrierterveiktől függetlenül minden fiatalnak lehetőséget kínáljon. 

A rendezvényen Jakab Dénes, a Brassai Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója és dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere is üdvözölte a mérföldkőnek számító együttműködési megállapodást.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

(A borítóképen: Bukta Márta, Jakab Dénes, dr. Fülöp György és Nagy Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában