24. Hidasi Napok

2022.06.18. 09:00

Felvidéki Fesztivál Hidasnémetiben - Mutatjuk a programokat!

Az esemény vendége a Kassa Megye Kulturális Központja.

ÉM

Megemlékezés az összetartozás napján. Fotó: PH

Hidasnémeti önkormányzata szervezésében a múlt hétvégén vette kezdetét, és szombaton is folytatódik a 24. Hidasi Napok – Felvidéki Fesztivál programsorozat. Az első rendezvénynek, amit az összetartozás napja alkalmából tartottak, a református templom adott otthont. A műsorban fellépett a budapesti Kodály Zoltán Férfikar. Pénteken a művelődési házban tartották a Hidasi Napok megnyitóját, ahol a hungarikumpályázat segítségével a „Hidasnémeti értékek” kiállítás nyitotta meg kapuit. Az esemény vendége a Kassa Megye Kulturális Központja. A programban átadták a Hidasnémetiért díjakat, és Vadkerti Imre koncertjének tapsolhatott a közönség.

Szombaton többek között kezdetét veszi a Hajdú Lajos-sakkemlékverseny a művelődési házban. A HVSC Sportpályán kap helyet az Autofeszt Tuning Show, autó-szépségverseny és kipufogóhangnyomás-verseny, és a Show Shine autóhifihangnyomás-verseny. A település lakosainak vendéglátása mellett autós felvonulás és Hidas község kreatív sátra várja a látogatókat, utóbbinál lesz többek között arcfestés, csillámtetoválás, kézműves-foglalkozás, gyerekaerobik. Rendőrségi bemutatót nézhetnek meg, és a Gönci Egészségfejlesztési Iroda egészségügyi mérésekkel várja az érdeklődőket. A délutáni programban szerepel Sky Fanatic és Gesarol élő koncert, valamint Manuel és az Ámokfutók, majd tűzijáték zárja a programot, melyet végigkísér a minividámpark és a vásár.

A borítóképen: Megemlékezés az összetartozás napján. Fotó: PH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában