Miskolc

2022.06.02. 20:00

Balesetveszélyes lépcsőkre panaszkodnak az Avason

A burkolat töredezett, a korlátok instabilak. Több helyen ez jellemzi a városrész lépcsőinek állapotát.

ÉM

Forrás: Kozma István

Fotó: Kozma István

Korábban több olvasónk jelezte, hogy az Avas városrészen, főként a második ütemben a lépcsők és az azokhoz tartozó korlátok több helyen balesetveszélyesek. A probléma megoldása még várat magára – legalábbis az itt élők szerint. A korlátok talapzata az évek során elkorrodálódott, így számos helyen mozognak az elemek, van, ahol hiányoznak is. A lépcsők sincsenek jobb állapotban, több helyen egész darabok hiányoznak a burkolatból, és sokszor azt tapasztaltuk ottjártunkkor, hogy kavicsosra van törve a felszínük. 

Inkább kikerülik 

„Többször jeleztem már a problémát, mert édesanyám mozgássérült, és nagyon nehezen mozog, és sajnos neki is ezen a lépcsőn kell járnia” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Nagy Istvánné, aki gyakran jár erre. „A tapolcai elágazási buszmegállóhoz erre a legrövidebb az út, és a leggyorsabb, de még nekem is figyelnem kell, mert több helyen annyira rossz állapotban van, hogy egyszerűbb kikerülni a lépcsőt és mellette jönni” – hangsúlyozta. 

Ugyanezt erősítette meg Kissné Kovács Ildikó is: „Mindennap erre járok, mert a kutyát erre sétáltatom, az a tapasztalatom, hogy az évek során nagyon sokat romlott a lépcsők állapota.” Azt is hozzátette, hogy ugyan volt pár helyen felújítás, de meglátása szerint szinte az összes lépcső felújításra szorul. „Fentebb több helyen megoldották a problémát, komplett lépcsőket, korlátokat újítottak fel, számomra érthetetlen, hogy erre a részre miért nem figyelnek jobban, szerintem ez a rész is nagyobb figyelmet érdemelne” – mutatott rá Kissné Kovács Ildikó. Az üggyel kapcsolatban kerestük az illetékes Városgazda Nonprofit Kft.-t, de az Észak lapzártáig nem kaptunk választ a feltett kérdéseinkre.

Kérdéseink a Városgazda Nonprofit Kft.-hez

– Tervezi-e a cég a lépcsők rekonstrukcióját? 
– Mikorra valósulhat meg a felújítás? 
– Milyen ütemterv szerint tervezik meg a felújítási munkálatokat a városrészben?

(A borítóképen: Ráférne a felújítás a lépcsőkre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában