Múzeumok Éjszakája

2022.06.22. 13:57

A miskolci fűtőház területén felfedezhetők az ott lévő óvóhely rejtelmei

Idén 15 település több mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, melyet június 25. éjjelén rendeznek országszerte. Miskolcon is várják szeretettel a vasutas kollégák az érdeklődőket.

Fotó: MÁV

Miskolcon, a MÁV-START telephelyén a fűtőház életébe tekinthetnek be azok az érdeklődők, akik nem csak a vasúti utazásra kíváncsiak, hanem arra is, hogy mi kell ahhoz, hogy a célállomásra eljusson egy szerelvény. A fűtőház területén felfedezhetők az ott lévő óvóhely rejtelmei; bemutatják a rejtélyes körfűtőházat; lehet utazni egy fordulót utasként a fordítókoronggal; megtekinthetők dízelmozdonyok kívülről-belülről; virtuális utazáson lehet részt venni a vasúti pályákon vetítéssel; megismerhetők a baleseti emelés eszközei; a kocsivizsgáló hosszú kalapácsával kereket lehet vizsgálni, mérni; bemutatják a villamosmozdonyokat és a legújabb IC+ személykocsikat, valamint a fűtőházi kéttengelyes, gőzmozdonyos múzeumvonatot.

A Miskolc-Tiszai Rendelkező központban (Dominó) megismerhetők a Miskolc-Tiszai pályaudvar vonatközlekedésének lebonyolításának részletei. Bemutatják az 1966-ban átadott D55 típusú biztosítóberendezést, annak kezelését, funkcióit, működéséhez szükséges műszaki hátteret, a jelfogótermet és az ott folyó munkát. Az épületből kilátás nyílik az épülő Y hídra.

A Miskolc-Tiszai (volt MÁV MTM) Gépjavítóban a LENCSE-006 univerzális darus vasúti munkagép ismerhető meg, a vezetőállásból; valamint az Unimog speciális közúti-vasúti „kétéltű” jármű is megtekinthető, vezetőfülékből a kiegészítő szerelvényekkel (pl. rézsűkasza).

A Volánbusz a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. eseményén négy új autóbuszt (Volvo 8900 B6SC, Credobus Econell 12, MAN Lion’s City GL A23, Mercedes Intouro M) állít ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában