Tanfolyam

2022.05.05. 19:00

Programozható újratervezés

Az ingyenes informatikai képzésre péntek éjfélig lehet jelentkezni.

Fotó: Shutterstock

Harmadik alkalommal hirdette meg az Újratervezés Program elnevezésű, 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A lehetőség iránt érdeklődők május 6-a, péntek éjfélig jelentkezhetnek az ujratervezes.nive.hu honlapon.

Az akár munka mellett is elvégezhető, négyhetes online kurzusra számítógép- és internet hozzáféréssel, valamint legalább alapszintű angol nyelvtudással rendelkező, 18 év felettieket várnak. A távoktatásos program elvégzésére a regisztrációt követően négy hét áll rendelkezésre.

Az alapképzést legjobb eredménnyel teljesítők közül több mint 300 támogatott kezdheti meg idén nyáron az Újratervezés Program második, közel 5 hónapig tartó Struktúraváltó szakaszát. Ennek keretében a résztvevők a piacképes tudás mellett államilag elismert szakképesítést is szerezhetnek frontend vagy java backend fejlesztőként, szoftvertesztelőként vagy rendszerüzemeltetőként.

A Struktúraváltó szakaszt az elmúlt két évben 1644-en végezték el, 90 százalékuk szerzett szakképesítést. Átlagéletkoruk 38 év, szakmai előéletük pedig igen vegyes: van korábban jogászként, futárként, tanárként, agrármérnökként, tolmácsként, borászként, gyógypedagógusként, színészként, festőművészként, nyomozóként vagy táncoktatóként dolgozó is – közölte az innovációs tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában