Felújítás

2022.05.05. 13:00

Épület-korszerűsítés negyvenmillió forintból

A településrészen az újonnan épülő óvoda alapkövét letették, egy másikat pedig felújí­tanak.

ME

Egy sikeresen elbírált belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően rövidesen megkezdik a Mogyorósvölgyi óvoda korszerűsítését Ózdon. A projektnek köszönhetően a gyerekeket több évtizede szolgáló épület teljes megújuláson megy majd keresztül. 

Összefogás eredménye 

A pozitív elbírálással kapcso­latban dr. Csuzda Gábor, a terület önkormányzati képviselője kiemelte: az óvodát teljeskörűen fejlesztik, ami magában foglalja a homlokzat és a tetőszerkezet felújítását, a külső és belső szigetelést, illetve a nyílászárók cseréjét is. A meghatározott feladatokra közel negyvenmillió forintot fordíthatnak majd. 

– Bízom benne, hogy a megújult intézmény még inkább elő tudja majd segíteni a gyermekek testi és lelki fejlődését, illetve az intézmény dolgozóinak munkakörülményei is javulnak ezáltal, hiszen munkájuk minden megbecsülést megérdemel. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Riz Gábor országgyűlési képviselő úrnak a pályázat sikerességéhez nyújtott támogatásáért, illetve Janiczak Dávidnak, Ózd város polgármesterének, aki szintén partner volt a pályázat benyújtásával kapcsolatos teendőkben. 

Ózd falusi városrészében egyébként már letették az alapkövét az újonnan épülő katolikus óvodának, most pedig döntés született a régóta működő intézmény felújításáról, ami az oktatás szempontjából komoly előrelépést jelent ezen a területen.
 

(A borítóképen: Rövidesen felújítják az óvodát | Fotó: Marosréti Ervin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában