Szikszó

2022.05.30. 16:00

Bringapark ajándékba a szikszói fiataloknak

ÉM

Forrás: Vajda János

Gyermeknapra hárompályás bringaparkot kaptak ajándékba a szikszói fiatalok. Az egészséges életmódot népszerűsítő, tartalmas időtöltést kínáló közösségi beruházás teljes, 50 millió forintos költségét a Hell Energy-cégcsoport állta. A sportlétesítményt Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Mihály Eszter, a finanszírozó cég marketingmenedzsere, Stelmach Mariann, a pálya kialakításáért évek óta dolgozó városi képviselő, valamint Sváb Antal, Szikszó polgármestere adta át.

Az első pályatervek 2020-ban születtek, de előrelépés a megvalósítás felé érdemben akkor történt, amikor a Hell Energy a projekt mellé állt 2021 decemberében – elevenítette fel a kezdeteket a pályaavató ünnepségen Stelmach Mariann. A városi képviselő elmondta: a támogatónak köszönhetően az eredeti, egy pumpapályáról szóló elképzeléseiknél így jóval többet, egy hárompályás sportparkot tudtak megvalósítani.

A modern és biztonságos pályarendszer megépítésével a Hell-cégcsoport is ki szerette volna venni a részét Szikszó életének gyarapításából – mondta Mihály Eszter, a vállalat marketingmenedzsere. Társadalmi felelősségvállalásukra utalva emlékeztetett: a megyei kórház gyermekgyógyászati tevékenységét az elmúlt években összességében 150 millió forinttal támogatták. 

Hosszú távú célok 

– A bringapark megépítése azon infrastrukturális fejlesztéseknek a sorába illik, amelyek a város hosszú távú céljait szolgálják – jelentette ki Sváb Antal, a település polgármestere. Ezt erősítették a tavaly átadott játszóterek és a kondipark is, amelyek a legkülönbözőbb korosztályokat szolgálják ki. 

A szikszói uszoda szomszédságában megépült létesítmény egy sportkomplexum képét vetíti előre, ami a tervek szerint hamarosan egy kültéri medencével bővülhet. Erről már Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője beszélt, aki szólt egy új városi bölcsőde megépítésének a tervéről is, amely a város családoknak nyújtott szolgáltatásainak minőségét emeli tovább a jövőben.

(A borítóképen: A gyerekek azonnal ki is próbálták az új pályát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában