Jegyzet

2022.04.18. 10:30

Passzió

Pap Gyula

Pap Gyula

Szerencsés, hogy vége-hossza nincs a különböző civil kezdeményezéseknek, baráti körök alakulnak bélyeggyűjtésre, galambtenyésztésre, zeneszeretetből, turisztikai céllal, a méltó hagyományok ápolása végett és így tovább. Sok esetben a baráti társaságok csak nevet adnak kedvenc közösen végzett hobbijuknak, kiemelve azt a hétköznapi tevékenységek sorából. Nem ritka azonban, hogy valamely megkopott, méltatlanul elfeledett vagy csak a mindennapok sodrásában elszürkült fontos hagyomány felélesztése, megismertetése a fiatalabb nemzedékkel az igényes célkitűzés.

A tokajiak egy tucat éve már passiójátékkal gondolták megünnepelni a húsvétot, mely utcaszínházi együttműködés nem titkolt célja az ünnepre való lelki feltöltődés. A mintegy negyven résztvevőt bevonó színjátszó passzió ilyenformán szellemi táplálékot is biztosít, sőt sok gyereknéző talán ekkor találkozik először a bibliai történettel. Magasabb szintre emelik így a kooperációt, hiszen fontos, hogy – mint ez esetben – a szabadidő tényleg értékes, hasznos eltöltését is szolgálja a polgárok összefogása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában