Mmunkaerőpiac

2022.04.15. 11:30

Enyhítenék a megyében a munkaerőhiányt

Miskolcon, a Zsolcai kapu 1. szám alatt nyitotta meg sorrendben tizenegyedik hazai munkaerő-szolgáltató irodáját a magyar tulajdonú WHC Csoport.

SZB

A helyi jelenlétnek köszönhetően a WHC közvetlen és szoros együttműködést tud kialakítani a régióbeli vállalatokkal, illetve gyorsan és rugalmasan képes reagálni a megyei munkaerőpiaci igényekre. 

– A térségben elsősorban a fizikai munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén dolgozunk együtt partnereinkkel. Készséggel állunk azonban rendelkezésre szellemi pozíciók, valamint diák-, nyugdíjas- és kismama-szövetkezeti foglalkoztatásra vonatkozó igények kielégítésében is – fogalmazott a többi között Vizsolyi Dalma, a WHC Csoport Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi vezetője a tegnapi ünnepélyes irodanyitón. 
 

A kulcs a munkahelyteremtés 

A megnyitón Csöbör Katalin országgyűlési képviselő felidézte, hogy az utóbbi időben 5500 új munkahelyet sikerült idehozni, és a folyamatban lévő tárgyalásokkal további 4000-nél több álláshely jöhet létre Miskolcon és környékén az itt élők életminőségének javítására. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, hogy a WHC elképzelései beleillenek az önkormányzat Nagy-Miskolc Programjába, amely – más dolgok mellett – a fiatalok itt tartását és visszacsalogatását is célozza. Ehhez pedig új munkahelyek kellenek. 
 

(A borítóképen: Korszerű viszonyok között várják az álláskeresőket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában