Átadó

2022.03.28. 16:00

Sportcsarnokot adott át a Rákóczi Szövetség

BSZA

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter

Sportcsarnokkal bővült a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontja, a létesítményt II. Rákóczi Ferenc születésnapján, vasárnap adták át. A sportcsarnok a szövetség örökös és tiszteletbeli elnökének, Halzl Józsefnek a nevét viseli. 

 

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Rákóczi Szövetséget az egyik legnagyobb és a nemzet egységét, határokon átívelő összetartozását leginkább szolgáló társadalmi szervezetnek nevezte. A miniszter gratulált a szövetség szombati tisztújító közgyűlésén újraválasztott elnöknek, Csáky Csongornak és az elnökségi tagoknak. 

A fejedelem életútját ismertetve emlékeztetett arra, hogy bár II. Rákóczi Ferenc előkelő családban született, mégis a szolgálatot választotta. Az általa vezetett szabadságharcot ugyan leverték, mégis ő vált a magyar szabadság örök jelképévé. 

 

Jelmondata – „cum Deo pro Patria et Libertate”, Istennel a hazáért és a szabadságért – századok múltán is eligazít, célt ad és feladatot jelöl – mondta a miniszter.
 

Halzl József példája 
 

Gulyás Gergely kiemelte: Rákóczi személyét és jelmondatát tűzte zászlajára Halzl József is, amikor egy tisztességgel végig dolgozott pályafutás után, a rendszerváltoztatás adta lehetőségeket kihasználva maga köré gyűjtötte a fiatalokat, hogy újraszőjék a magyar nemzet Trianonban megszaggatott és a kommunizmus idején megtépett szövetét. Gulyás Gergely szerint Halzl József legfőbb öröksége a Rákóczi Szövetség közössége.
 

(A borítóképen: Gulyás Gergely avatta fel a létesítményt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában