Beruházás

2022.03.05. 19:00

Korszerű épületben folytatódik az ellátás: felújított orvosi rendelő Lakon

Átadták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felújított orvosi rendelőt Lakon.

ÉM

Török Zsuzsanna védőnő, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Garai Bertalan polgármester

Forrás: Bujdos Tibor

A fejlesztés eredményeként az érintett egészségügyi alapellátási szolgáltatás egy felújított, akadálymentes, jó energetikai jellemzőkkel bíró épületbe integrálódott, továbbá bővült a szolgáltatások eszközparkja, ezzel segítve a háziorvosi és védőnői szolgálat működését. 

 

Garai Bertalan, a település polgármestere elmondta, hogy az orvosi rendelő korszerűsítése a nagyobb célkitűzései közé tartozott. Lak településen kívül négy község lakosait látja el a rendelő, így mindenképp nagy figyelmet kellett szentelni az elavult, hiányos állapotú épület fejlesztésére.

– A beruházás lehetővé tette, hogy az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat meg tudjon újulni, annak érdekében, hogy a mai kornak megfelelő színvonalas ellátásban részesítsék a betegeket. Különösen átérezzük a vírushelyzetben, hogy mennyire lényeges az egészség és az egészségügyben dolgozók munkája – erősítette meg Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. 

 

Legkisebbtől a legnagyobbig 

 

– Ahogyan fontos a vidék, annak fejlesztése, ezért is indult el a Magyar Falu Program, hogy minél több intézményt fel tudjunk újítani, és meg tudjuk őrizni az épített örökségeinket. Aki ma nyitott szemmel járja a településeket, azt látja, hogy az elmúlt esztendőkben soha nem látott beruházások indultak a legkisebb falvaktól kezdve a legnagyobbakig – hangsúlyozta végül Demeter Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában