Tárlat (videóval)

2022.03.17. 17:15

„Hazudtunk reggel, éjjel, meg este”

Miskolcra érkezett a 2006-os rendőrterrort bemutató CÖF-kamion.

A Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által elmondott őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a rendőrterrort bemutató országjáró vándorkiállítást a Civil Összefogás Fórum és alapítványa szervezte a Nemzeti Jogvédő szolgálat kezdeményezésére.

 

„Olyan embereket vertek és nyomorítottak meg, akikben semmilyen ellenségeskedés, semmilyen agresszió nem volt, és akik nem tüntetni, hanem ünnepleni mentek” – emlékeztetett dr. Kiss János a borsodi 2-es számú választókerület Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a 2006-os eseményekre beszédében.

A tárlat kiállítási tárgyai között gumilövedék, illetve könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr egyenruha látható. A kamionban interaktív tárlat várta a látogatókat, a képernyőkön a 2006-os tüntetések felvételeit vetítették, és láthatóak voltak a résztvevőkkel készített interjúk is.

A tárlat március 17-én, este 6 óráig volt látogatható a DVTK-stadion melletti parkolóban Miskolcon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában