Turbókörforgalom

2022.03.08. 14:00

Első nap közlekedési káosz volt a miskolci belvárosban

Sokan próbálták elkerülni a turbókörforgalom építkezését, de a forgalmi dugót így sem úszták meg.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Színházi hasonlattal élve, a főpróba egyben premier is volt a miskolci turbókörforgalom építésénél. Ráadásul a bemutató előadás éppen hétfő reggelre, az amúgy is nagy forgalmú időszakra esett. Ez egyben némi reményre is feljogosít, hogy a további napokon talán nem alakulnak ki ekkora dugók a miskolci belvárosban.

 

 

A tényeknél maradva. Az Y-híd építéséhez kapcsolódva a Király utca és a Vörösmarty utca kereszteződésében egy úgynevezett turbókörforgalmat alakítanak ki. Ennek az építkezésnek a látványos szakasza kezdődött el érdemben hétfőn reggel, ezért vasárnap reggeltől kezdődően teljesen új forgalmi rend alakult ki az említett csomópontban.

 

A kereszteződés két Vörösmarty utcai ágát teljes egészében lezárták, azaz az utca két oldalról zsákutcává alakult át. A Király utca (voltaképpen ez a 3-as fő közlekedési út nagy forgalmú bekötő szakasza – a szerk.) négy sávról két sávra szűkült le, így az áteresztőképesség jelentősen lecsökkent. És ez így lesz várhatóan fél esztendőn keresztül.

 

Csúcson volt a reggeli csúcs

 

Az autósok egy része azzal a tudattal indult el hétfőn reggel Miskolc belvárosa felé, hogy számított a turbókörforgalom építése miatti lezárásra, de nagyobbik részük nem. Ezért alakulhattak ki az amúgy sem torlódásmentes hétfő reggeli forgalomban dugók.

 

Aki a megszokott útvonalát választotta, amely éppen az építkezési terület felé haladt, az ott szembesült azzal, hogy nem képes a megszokott irányban továbbhaladni, vagy a sávszűkítés miatt csak lényegesen lassabban a megszokottnál.

 

Aki tehette, persze más útvonalat választott. Persze ez sem volt teljesen üdvözítő döntés, mert a két párhuzamos egérút – a Soltész Nagy Kálmán utca és a Corvin utca – a Király utca sorsára jutva bizony a reggeli nagy csúcsban ugyanúgy bedugult.

 

Abban lehet reménykedni, hogy az elkövetkező napokban – számítva a lassulásra – hamarabb indulnak reggelente útnak az autósok, illetve – tapasztalati úton – megfontoltabban választják ki útvonalukat.

 

 

(A borítóképen: Az autósok csak araszolva jutottak el úti céljukhoz. Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában