Y-híd projekt

2022.03.07. 14:00

Akár fél évig is eltarthat a lezárás a Vörösmartyn

Fontos részéhez érkezett az Y-híd projekt. Elkezdik építeni a turbókörforgalmat a Király utcai kereszteződésben.

Szaniszló Bálint

Forrás: Vajda János

Aki hétfő reggel autóval kelt útra a miskolci belvárosban, már valószínűleg tapasztalta, hogy a Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében gyökeresen megváltozott a forgalmi rend. 

 

A tavaly ősszel kezdődött előkészítő munkálatokat követően mától elindult a turbókörforgalom kialakítása a Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében, és elvégzik az építők a körforgalmat az Y-híddal összekötő Vörösmarty utca négy sávra szélesítését.

 

Oda kell figyelni 

 

Mindez nehezen képzelhető el a járműforgalom korlátozása, elterelése nélkül. Vasárnap reggel az ominózus kereszteződés Vörösmarty utca felőli két ágát lezárták, azaz a Vörösmarty utcából mindkét irányból zsákutca lett. Ez az állapot hosszú hónapokig – az építkezés idejére – megmarad. A négysávos Király utca járműforgalma megússza a két sávra szűkítéssel. Ez az építkezés előrehaladtával mindig kicsit változni fog. Oda kell tehát figyelni a közlekedőknek, mert megnehezedik az egyik pontról a másikra jutás a miskolci belváros ezen részén. 

A forgalomkorlátozás miatt a csomópontban a gyalogos-átkelőhelyeket megszüntették. A gyalogosok átkelésének biztosítása érdekében a Király utcán új, jelzőlámpával biztosított gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a Spar áruház parkolójának bekötőútjánál. 

További átkelőhelyként a Vörösmarty utcán a Szabó Lőrinc sétánynál található gyalogátkelőhelyet és a Vörösmarty utca nyugati ágán már a forgalomkorlátozás területén belül, de már a munkaterületen kívül, kordonokkal elzárt átkelési lehetőséget alakítanak ki. A Vörösmarty utcán korábban az Auchan 1, 14G, 1É, 101B és 21-es jelzésű autóbuszok közlekedtek. Ezek már terelt útvonalon járnak.

 

(A borítóképen: Egy-egy sávra szűkül le a Király utca a kereszteződésben a turbókörforgalom építése idejére)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában