Sajtótájékoztató

2022.03.25. 18:00

A hidrogén jövőjét kutatják

Klímapolitikai céljai is vannak a Miskolci Egyetemen indult kutatási programnak.

ÉM

Fotó:

A megújuló villamos energia felhasználásával előállított hidrogén tárolásával és szállításával kapcsolatos problémák megoldásán 24 hónapos együttműködés keretében dolgozik együtt a Miskolci Egyetem és az FGSZ Földgázszállító Zrt. A FLUMEN projekt első fázisának megkezdését Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke és Ferencz I. Szabolcs, a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója jelentette be tegnap. A klímaváltozás problémájának megoldása, a piacgazdaság bővüléséhez szükséges energetikai háttér megteremtése elodázhatatlan. „Feladatunk ezért a jövő” – fogalmazta meg a program lényegét Varga Judit. 

A versenyképes hidrogéntechnológia jelenleg még csak álom. Jelenleg még csak arra keresik a megoldást, hogyan juttatható el majd például a fogyasztókhoz a hazai földgázellátó rendszeren keresztül. A remények szerint erre két év múlva már választ tudnak majd adni – egyértelműsítette a kutatás egyik irányát az FGSZ vezérigazgatója, Ferencz I. Szabolcs. 
 

(A borítóképen: Varga Judit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában