13. havi nyugdíj

2022.02.12. 16:00

„Megbecsüljük a nyugdíjasokat”

Történelmi elégtételnek nevezte a minap Orbán Viktor miniszterelnök a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amelynek teljes összegét szerdán kezdték el kézbesíteni az időseknek és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

ÉM

Csöbör Katalin: a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, az Orbán-kormány visszaadta. Fotó: ÉM

Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője péntek délelőtti miskolci sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány intézkedéseinek és a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően nemcsak a 13. havi nyugdíjat tudták visszavezetni, de januárban emelt nyugdíj érkezett, novemberben pedig rekordöszszegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot is kaptak az idősek. Szintén novemberben visszamenőleges nyugdíj-kompenzációban is részesültek a nyugdíjasok, melyet egy összegben kaptak meg, és amivel az infláció mértékéhez igazították a nyugdíjakat.

 

„Javarészt a mostani nyugdíjasoknak köszönhetjük hazánk felépítését, nemzeti kormányunkkal ezért szerettük volna tiszteletünket és megbecsülésünket kifejezni” – mondta a Szépkorúak Házánál megtartott sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin.

 

Kiemelte: „Borsodban is nagyon fontos, hogy a nyugdíjasokat megbecsüljük, ezért örültünk neki, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes – a baloldal által elvett – 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány idén februárban. Ne felejtsük el, hogy a baloldal visszahozná a múltat, újabb terheket róna a családokra, mint azt a 2009-es gazdasági válság idején tette, továbbá újra eltörölné a 13. havi nyugdíjat.”

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin: a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, az Orbán-kormány visszaadta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában