Rakacai-tó

2022.02.20. 15:00

Fontos a vadgazdálkodás

Az elmúlt években történt változásokat, feladatokat, problémákat és a rájuk adható válaszokat beszélték át.

ÉM

Fotó: Fekete Zsanett

A Rakacai-tó partján egy vadászház adott otthont az újabb Társadalmi Szervezetek Fórumának, amely ezúttal a vadgazdálkodást helyezte a középpontba. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett fórumon a vadgazdálkodással és így a vadászattal kapcsolatban az elmúlt években történt változásokat, feladatokat, problémákat és a rájuk adható válaszokat beszélték át az érintett szervezetek, vadásztársaságok tagjai, valamint az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa. 

 

Része a turizmusnak 

 

– Nagyon örülök, hogy a Rakacai-tó partján, stílusosan egy vadászházban gyűltünk össze, hiszen a tó környezetében 5 milliárd forintos turisztikai fejlesztés veszi majd kezdetét hamarosan, amely jelentős hatással lesz a térség turizmusára – mondta megnyitójában Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, majd hozzátette: – A vadászat is része a hazai és így a megyei turizmusnak, a vadgazdálkodás problémái a vadászat problémái is, ezért fontos, hogy megismerjük ezeket, beszéljünk róluk, és megnézzük azok turisztikai vonatkozásait, gazdaságra gyakorolt hatását. 

A megyei önkormányzat részéről Szabó Gergely, a közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében hangsúlyozta, az identitás és a működő közösségek erősítése, adott terület problémáinak feltárása és megbeszélése kiemelt célja a programnak. 

„A megyei önkormányzat összehozza a hagyományőrzésen és -ápoláson alapuló társaságokat” Szabó Gergely

– A megyei önkormányzat összehozza a hagyományőrzésen és -ápoláson alapuló társaságokat, szervezeteket, vitassák meg egymással a fontos kérdéseket, majd adjanak válaszokat, ezzel pedig útmutatást a döntéshozók felé – foglalta össze a fórumsorozat egyik lényeges célját Szabó Gergely. 

A jelenlévőket „házigazdaként” köszöntötte Varga Barna, a Rakacai-tó és Környéke Vadásztársaság elnöke, akik ezután Takács Gábor tájegységi fővadász „Aktuális problémák és feladatok a Cserehát vadgazdálkodásában” című előadását hallgatták meg, majd a már megszokott kerek­asztal-beszélgetés zárta az eseményt. 

 

Fejlesztik, segítik

 

A Társadalmi Szervezetek Fóruma az „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című TOP-os projekt keretein belül valósul meg. Célja a megye helyi közösségeinek fejlesztése, a társadalmi aktivitás és együttműködés élénkítése, a megyei és térségi kötődés erősítése. Ennek érdekében idén őszig 350 olyan programelem valósul meg, melyek fejlesztik a közösségek tagjainak egymás iránti felelősségtudatát, segítik a helyi civil társadalom felkarolásával a közösségi problémák megoldását, és erősítik az önálló cselekvést. 

 

(A borítóképen: Számos kérdést érintettek a résztvevők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában