Megállapodás

2022.02.05. 10:30

Folytatódik az együttműködés a kórház és a börtön között

Február 2-án látta el kézjegyével dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója és Szeidl Tamás bv. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a két intézmény között létrejött együttműködés folytatásáról szóló dokumentumot.

Horváth Imre

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A büntetés-végrehajtási intézet és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház között több évvel ezelőtt született meg a közös munkát és közös célokat meghatározó megállapodás, amelynek megújításával az együttműködő felek megerősítették, hogy az elmúlt évek során az együttműködés még szorosabbá és még gyümölcsözőbbé vált, így annak folytatására a jövőben is szükség van.

 

A partnerség célja a fogvatartottak és szabadultak társadalmi reintegrációjának elősegítése, ezzel is hozzájárulva a bűnismétlés kockázatának csökkentéséhez.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

További cél, hogy a jövőben is lehetőség nyíljon arra azon fogvatartottaknak, akik az általuk elkövetett bűnöket szeretnék valamilyen formában a társadalom felé jóvá tenni, annak kárát enyhíteni ezt megtegyék a kórházban lábadozó betegek javára. Az évek során erre számos jóvátételi program részeként volt lehetőségük a jóvátételi programra önként jelentkező fogvatartottaknak.

A felek további kiemelt célja a személyi állomány és az elítéltek egészség megőrzése, betegség megelőzésének elősegítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában