Szilveszter után

2022.01.08. 16:00

Nem vittek vissza egy tűzijátékot sem

Bár a jogszabály lehetővé teszi, hogy a szilveszterkor engedélyezett, de fel nem használt tűzijátékokat a vásárlók január 5-ig visszavigyék az eladóknak, ezzel jellemzően nem szoktak élni.

Bacsó István

Forrás: Ádám János

„Minden úgy történt, mint az előző tizen-huszon évben: nem hoztak vissza hozzánk egyetlen hármas kategóriájú pirotechnikai eszközt sem” – tájékoztatott Venczel Vilmos forgalmazó, aki hangsúlyozta, hogy az alacsonyabb, egyes és kettes veszélyességi kategóriába sorolt tűzijátékokat nem is kell visszavinni, hiszen egész évben szabadon használhatók. A hármas kategóriájú eszközök pedig a teljes eladott mennyiség alig 5-10 százalékát teszik ki, amelyeket nyilvánvalóan a szilveszteri felhasználás szándékával vásárolnak. Minőségi hibás termék is viszszavihető az eladóknak, de ilyen esetről sem tud az idén. Mint mondta, a teljes árukészletet értékesítették, mert sok rendelésük nem érkezett meg a gyártóktól, azokat januárban várják, és tárolniuk kell 2022 szilveszterig.

 

(A borítóképen: Venczel Vilmosnál sokan vásároltak tűzijátékot szilveszter előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában