Informatikai infrastruktúra

2022.01.26. 18:00

Informatikával segítik ki a város oktatási intézményeit

Az állami, illetve egyházi fenntartású köznevelési intézmények továbbra is igényt tartanak az önkormányzat által üzemeltetett informatikai infrastruktúra használatára.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Tiszaújváros önkormányzata elkötelezett a helyi, magas szintű közoktatás mellett. Az ehhez szükséges pénzügyi, tárgyi és személyi feltételeket fenntartóként és működtetőként is folyamatosan és teljeskörűen megteremtette – hangzott el az önkormányzat ülésén.

 

Térítésmentesen 

 

A korábban önkormányzati fenntartásban működő tiszaújvárosi köznevelési intézmények állami, illetve egyházi fenntartásba kerülése óta továbbra is lehetőséget nyújt ezen intézmények számára az önkormányzati informatikai infrastruktúra térítésmentes használatára, évente mintegy 10,8 millió forint összértékben. Ezenfelül az önkormányzat az intézményeknek is biztosítja a vagyonvédelmi, technikai távfelügyeleti szolgáltatást összesen 11 telephelyen, melynek összköltsége mintegy 2,3 millió forint éves szinten.

 

Évente hosszabbítják 

 

Egyébként első körben 2017. december 31-ig vállalta az önkormányzat az informatikai szolgáltatások (városi levelezőrendszer, internet, IP-telefonok ügyviteli célra, vírusvédelem), valamint a vagyonvédelmi, technikai távfelügyeleti szolgáltatás biztosítását. A határidőt a képviselő-testület évenként meghosszabbította. 

 

Egy tavalyelőtti rendelkezés a határidőt 2021. december 31-ig hosszabbította meg. 

 

A visszajelzések szerint az állami, illetve egyházi fenntartású köznevelési intézmények továbbra is igényt tartanak az önkormányzat által üzemeltetett informatikai infrastruktúra használatára és a vagyonvédelmi, technikai távfelügyeleti szolgáltatás biztosítására.

 

„Az érintett intézmények esetében nincs jogszabályi kötelezettsége az önkormányzatnak sem informatikai, sem vagyonvédelmi, technikai távfelügyeleti szolgáltatás nyújtására, az önkormányzat számára – csakúgy, mint az elmúlt évtizedekben – a jövőben is kiemelten fontos kérdés a gyermekek megfelelő körülmények között történő oktatása, nevelése, ezért vitán felüli, hogy ehhez minden olyan eszközt rendelkezésre kell bocsátani, amely ilyen irányú céljainkat maradéktalanul támogatja” – fogalmazott előterjesztésében dr. Fülöp György polgármester.

 

Meghosszabbították 

 

Erre tekintettel a folyamatos feladatellátás érdekében – valamennyi köznevelési intézménynél egységesen – az önkormányzati informatikai rendszerben jelenleg biztosított szolgáltatásokhoz való hozzáférés és a vagyonvédelmi, technikai távfelügyeleti szolgáltatás határidejét 2022. december 31-re módosította a testület, ezzel is hozzájárulva a magas színvonalú köznevelés megvalósításához a városban.

 

(A borítóképen: Az iskolai oktatást segíti az önkormányzat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában