Covid-19

2022.01.10. 16:00

Hétvégén és helyben kaphatták meg az oltást

A járási oltási akciónapok vonzerejét az egyszerű lebonyolítás adta.

DA

Dr. Miliczki Anna (b) és Pongrácz Péterné Lengyel Andrea

Fotó: Vajda János

Az eddigi oltási akciók sikere és a koronavírus omikron-variánsának magyarországi megjelenése miatt januárban több oltási akciónapot is szervezett az Országos Oltási Munkacsoport: a kórházi oltópontokon, a járási székhelyek szakrendelőiben és a háziorvosi rendelőkben. 2022-ben január 6–8. között valósultak meg az első akciónapok, hétköznapokon 14 órától, szombaton 10-től 18 óráig. Itt online időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehetett kérni az oltást. 

Az Észak munkatársai a szikszói Egészségházba, dr. Miliczki Anna háziorvos rendelőjébe látogattak el, ahová már a kezdéskor is érkeztek családok. – Szikszóiak vagyunk, és mivel itt van helyben ez a lehetőség, úgy döntöttünk, hogy harmadjára most oltatjuk be magunkat – mondta Végh Tibor, akit az oltás után a rendelő előtti téren szólítottunk meg felesége és kisfia körében. – A szombati nap a legmegfelelőbb számunkra, hiszen hét közben dolgozunk. Szerintem a koronavírus most már az életünk része lesz, és fontosnak tartom, hogy időben hozzájussunk a vakcinához. Talán ennek is köszönhetjük, hogy eddig mindannyiunkat elkerült a betegség.
 

Helyben van, és gyors 
 

Az Egészségházban egy lelkiismeretes fiatal hölggyel találkoztunk, aki abban a pillanatban lépett ki a kórteremből. 

– Nem volt számomra kérdés, hogy a harmadik oltást is fogom kérni. Az elmúlt két hónapban folyamatosan találkoztam olyannal, aki covidos volt. Mindig figyeltem magam, hogy vajon elkaptam-e, és addig nem mertem eljönni – osztotta meg Pongrácz Péterné Lengyel Andrea. – Az ünnepek alatt otthon tartózkodtam, így biztos lehetek benne, hogy senkitől nem kaptam el a fertőzést. Első két alkalommal online regisztráció után Szputnyik vakcinát vettem fel, most pedig Pfizerrel oltottak be. Mivel szikszói vagyok, számomra a mai a legegyszerűbb lehetőség. Az idős szüleim is elkísértek, akik korábban komoly tünetekkel átestek a betegségen. Édesapám kórházba is került, és utána alig vártuk, hogy mielőbb megkaphassuk a védőoltást. 

A beszélgetés második feléből kiderült, hogy Andrea számára a munkája miatt is fontos, hogy erős védettsége legyen. 

– A Szikszói Szociális Szolgáltató Központ vezetője vagyok, ezért nekem a munkahelyemen is lényeges, hogy ne fertőzzek meg senkit. Nálunk az intézményben a kollégáknak már a harmada felvette a harmadik vakcinát is. Hozzánk tartozik az egész Szikszói járás, és szerintem nagyon jó ez a kezdeményezés. A környezetemben látom, hogy sok olyan ember jött el most hétvégén, aki előtte nem tette. Az idősek közt például többen azért nem oltatták be magukat, mert nem tudtak regisztrálni. Nem volt otthon internetük, számítógépük vagy tudásuk hozzá. Most viszont csak annyi kellett, hogy valaki elvigye őket

 

(A borítóképen: Dr. Miliczki Anna és Pongrácz Péterné Lengyel Andrea)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában