Támogatás

2022.01.18. 11:41

Egy hónapra való tűzifát kaptak

Százhatvan Arnóton élő rászorulónak osztottak tűzifát a településen. Az összesen 189 köbméternyi tüzelőből az alacsony jövedelemmel rendelkezőknek, a hátrányos helyzetűeknek, illetve gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek nagyjából egy hónapra elegendő mennyiség jutott.

Fotó: Bujdos Tibor

A szociális támogatásnak ezzel a formájával tíz éve élnek a településen – mondta el az átadáson Üveges István, Arnót polgármestere. Köszönetet mondott a kormánynak a hátrányos helyzetben lévő lakosságot segítő programjuk 3,6 millió forintos támogatásáért. Az összességében 5 millió forintba kerülő tűzifa beszerzésének fennmaradó részét helyi forrásból biztosították.

A kormány tavaly mintegy félmilliárd forinttal támogatta Arnót mellett Sajókeresztúr, Szirmabesenyő, Alsó- és Felsőzsolca fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását – fejtette ki az eseményen Csöbör Katalin, a körzet országgyűlési képviselője. Hozzátette: az ország stabil gazdasági helyzete emellett lehetővé tette, hogy a kistelepülések megtartóerejét növelő beruházások megvalósulása mellett támogassák az otthonteremtést is. Emlékeztetett: a kormányzat és az ország teljesítménye a járványhelyzet ellenére lehetővé tette, hogy a családok idén visszakapják a tavalyi jövedelemadójukat, bevezették a 25 év alattiak szja-mentességét, illetve a nyugdíjasok újra megkaphatják a 13. havi nyugdíjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában