sajtótájékoztató

2021.12.03. 17:08

M30 elkerülő: döntés születhet az ingyenességéről

Fontos kormányzati döntésekről és a sztrádáról is beszélt Csöbör Katalin.

Magyarország az elmúlt tíz évben jól tapasztalható fejlődésen ment keresztül. Ezt megelőzően olyan erők irányították az országot, amelyek például a rendőrséget fordították az emberek ellen, tönk szélére sodorták a magyar gazdaságot és a családokat. A Fidesz-KDNP kormány döntései azonban ismét négy területen hoznak emelkedést, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.

– Fontos döntés, hogy a nyolcvanezer forintos nyugdíjprémium mellett, amit már megkaptak a nyugdíjasok, meg fogják kapni jövő februárban a 13-ik havi nyugdíjat is. A kormány még áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus okozta járvány miatt a családoknak és a gazdaságnak nyújtott mentőcsomag részeként a nyugdíjasoknak is szeretnénk segítséget adni, és így azt a 13-ik havi nyugdíjat, amit a Gyurcsány-kormány annak idején elvett tőlük, most vissza tudjuk adni – mondta Csöbör Katalin.

A képviselő emellett beszélt a minimálbér emeléséről, a családok személyi jövedelemadó visszatérítéséről és a fiatalok szja-mentességéről is. Hozzátette: „Jó felidézni, mit is mondott Gyurcsány Ferenc az ő kormányzása idején a fiataloknak: el lehet menni, itt lehet hagyni Magyarországot. Ezek a felsorolt intézkedések is jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzéseit, hogy mi előrébb akarjuk vinni az országot, nem pedig hátrébb. Nem engedhetjük és nem is hagyjuk, hogy azok irányítsák Magyarországot, akik egyszer már tönkretették az országot, a magyar családokat.”

Régóta tárgyalnak róla

Arról, hogy az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza továbbra is ingyenesen használható legyen az autósok számára, már a Miskolc-Kassa autópálya szakasz októberi átadását követően elkezdődtek a tárgyalások, mondta Csöbör Katalin sajtótájékoztatóján. „Kis türelmet kérek még, úgy érzem, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úrral a végső szakaszához érkeztek a tárgyalások, remélem, hogy hamarosan örömteli hírekkel szolgálhatok majd”.

Az Észak-Magyarország kérdésére, miszerint Veres Pál polgármester és a Velünk a Város frakció is megkereste a minisztériumot ugyanezzel a kéréssel, Csöbör Katalin azt mondta az Északnak: „nyílt levelek megfogalmazása és sajtótájékoztatók tartása helyett elég lett volna felemelniük a telefont és akkor tájékoztattam volna őket a tárgyalások jelenlegi állapotáról. Ennek a nyílt levélnek és a sajtótájékoztatónak is nyilván politikai haszonszerzés volt a célja, és ha valós szándék volt is mögötte, a Fidesz kormány – remélhetőleg pozitív – döntését megpróbálták és megpróbálják majd saját sikerükként beállítani. A Velünk a Város frakció például azután hirdette meg sajtótájékoztatóját, miután a sajtóban megjelent, hogy tárgyalok a kormánnyal ez ügyben.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában