Gazdasági válság

2021.12.16. 13:00

Átvészelték a pandémiát, és együtt működnek tovább

A koronavírus okozta gazdasági válság az idegenforgalmat, turisztikát érintette leginkább.

SZB

Fotó: Ádám János

A 2020 tavaszán megkezdődött koronavírus-járvány legnagyobb vesztese a vendéglátás, idegenforgalom, utazásszervezés volt. Amelyik ilyen profilú vállalkozás képes volt maradandó veszteség nélkül túlélni ezt az időszakot, elmondhatja magáról, hogy valóban többre hivatott a szakmában. Ezek közé tartozik két miskolci társaság is, amelyek tulajdonosai és vezetői tegnap gazdaságtörténelmi lépést jelentettek be.

 

A hatékonyság érdekében

 

Jövő január elsejétől fuzionál a miskolci Szerviz Iroda Utazásszervező Kft. és az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft., a borsodi megyeszékhely két vezető irodája, amely így összességében a térség legnagyobb utaztatójává lép elő. Mint a tulajdonosok elmondták, a pandémia idején folytatott túlélési harc arra is alkalmat adott, hogy elgondolkozzanak az egymás mellett és szoros együttműködésben működő cégek jövőjéről. Mint Salamon Attila, a fúzió után keletkező cég, az Air Partner Repülőjegy és Utazási Iroda ügyvezető igazgatója elmondta, találtak olyan szegmenseket, amelyek arra inspirálták őket, hogy a hatékonyabb működés feltételein gondolkodjanak el. A hosszas egyeztetés eredménye lett a jövő január 1-jével bekövetkező fúzió, amelytől további eredményjavulást is remélnek.

 

Marad a dolgozói állomány

 

Mint megtudtuk, egyik cégnél sem lesz létszámleépítés, a kipróbált szakembergárda a jövőben is együtt munkálkodik tovább.

Ócsai Ágnes tulajdonos – mint elmondta – sokat vár az új cégformától, és nagy reményeket fűznek ahhoz az időszakhoz, amely a pandémia után következik el. A járványból levonták a szükséges következtetéseket, és alkalmazkodnak az utazásszervezésben tartósabbnak ígérkező változásokhoz.

 

Ismét terveznek kiállítást

 

Bárdos István menedzsertől azt is megtudtuk, hogy 2020 után jövő tavasszal is szeretnék megrendezni a hagyományos Miskolci Utazási Kiállítást, amely a régió legnagyobb ilyen seregszemléje. Mint mondta, ismét a Miskolci Egyetemen, az intézmény által szervezett ásványkiállítással együtt képzelik el a Miskolci Utazási Kiállítást márciusban. 

 

(A borítóképen: Salamon Attila, az Air Partner Repülőjegy és Utazási Iroda ügyvezetője, Ócsai Ágnes és Bárdos István tulajdonosok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában