átadók

2021.11.17. 09:00

Tornaterem és útátadás Mezőnagymihályon

A 2021. évi Magyar Falu Program keretében és a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságának, illetve a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések pályázati támogatásának köszönhetően történtek beruházások Mezőnagymihályon.

Forrás: ÉM

Megújult a Rét utca legrosszabb állapotban lévő szakasza, amely 133 méter, valamint az Újtelep utca 125 méteren keresztül kapott új aszfaltot.

A pályázat keretén belül történhetett meg a tornaterem energetikai felújítása, ami magában foglalja a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, a födém hőszigetelését, az akadálymentes mosdók kialakítását, a fűtés-korszerűsítést és a napelemrendszer kiépítését.

Az ünnepélyes átadón Tállai András, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Elindult a felújítás megpályázása Mezőnagymihályon azokra az útszakaszokra is, amelyek még zúzott kővel vannak lerakva. A térségünkben az elmúlt hónapokban Mezőcsátot, Gelejt és Mezőnagymihályt is érintve történt egy nagy útfejlesztés, amely a helyieket is segíti abban, hogy minőségi aszfalton és biztonságos szakaszon jussanak el az autópályához.”

A tornaterem átadásán az államtitkár kiemelte, hogy fontos volt a község szempontjából egy olyan hely létrehozása, ahol akár rendezvényeket is tudnak tartani, és ahol a diákok minőségi keretek között tudnak sportolni és fejlődni.

Tállai András azt is elmondta: „A kormány célja a mindennapos testnevelés mellett az is, hogy az ahhoz szükséges körülményeket megteremtsük, és folyamatosan támogassuk az iskolákat.”

(A borítóképen: Az átadáson: régen várt útfelújítás valósult meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában