Hibaelhárítási munka

2021.11.05. 19:07

Hatalmas dugót okoz a csőtörés kijavítása Miskolcon

Hatalmas dugóba futhattak bele csütörtökön azok az autósok, akik a Zsolcai kapuban szerettek volna közlekedni. A helyzet pénteken sem javult, és az a rossz hír, hogy így marad november 11-ig.

Fotó: Horváth Imre

Szerdán adott ki közleményt a MIVÍZ Kft. arról, hogy egy 150 milliméter átmérőjű ivóvíz nyomóvezeték meghibásodása miatt a Zsolcai kapuban, a Miskolcról kifelé vezető oldalon, a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság és a jelzőlámpa közötti szakaszon hibaelhárítási munkálatokat végeznek november 4-én. A hibaelhárítási munka a két belső sávot (a felüljáróra felvezető belső és a balra kanyarodó) érinti. Az úttest teljes helyreállítása várhatóan november 11-ig megtörténik.

A hibaelhárítás ideje alatt az ivóvíz szolgáltatás várhatóan zavartalan lesz. Egyben kérték az autóval közlekedőket, hogy a munkálatok és a helyreállítás ideje alatt az érintett szakaszt lehetőleg kerüljék el, és vezessenek a megszokottnál nagyobb körültekintéssel.

Valószínűleg kevesen találkoztak a közleménnyel, ugyanis csütörtökön sokakat meglepetésként értek a sávlezárások, főként, hogy a város egyik legforgalmasabb csomópontjáról beszélünk. Azóta pedig kifejezetten, amióta errefelé kerül rengeteg autós az Y-híd építése miatt is, így csúcsidőben eddig is nagy dugók alakultak ki.

A helyzetet bonyolította, hogy a Zsolcai kapu és Soltész-Nagy Kálmán utcák, valamint a Hatvanötösök útja kereszteződésében is kikapcsolták a lámpát és rendőr irányította a forgalmat. Pénteken már a Katalin-köznél lévő lámpa sem működött, így nem volt egyszerű dolga annak a gyalogosnak, aki egyik oldalról a másikra szeretett volna átjutni.

Az igazi meglepetés azonban csütörtök délutántól érkezett, ugyanis a Hatvanötösök útján lezárták a Szeles utcáról a Zsolcai kapura közlekedő sávot. Erre azért lehetett szükség, mert az onnan érkező nagy forgalom miatt a rendőri irányítás mellett túlságosan bedugult a csomópont, szinte lehetetlenné téve a közlekedést. A Szeles utca forgalma pedig feltorlódott a Búza térig. Ebben jelentős szerepet játszik, hogy a Szeles utcán, a Hatvanötösök kereszteződésétől pár méterre hónapok óta sávlezárás van a Búza tér irányába, ugyanis egy ottani csőjavítás után azóta sem sikerült leaszfaltozni a javítás helyét.

Emiatt most a Búza tér melletti kis utcán közlekednek az autósok a Bethlen Gábor utca irányából, ami miatt a Zsolcai kapuban a 3-as és 26-os főutak kereszteződése is plusz terhelést kapott.

A megyei rendőr-főkapitányságon érdeklődésünkre elmondták, a javítási munkálatok befejezéséig a pénteki forgalmi helyzet marad érvényben. Ugyanakkor a hétvégén a rendőrség nem biztosítja a rendőri irányítást a csomópontban, arra péntek után legközelebb hétfőn számíthatnak az autósok és a gyalogosok.

Jelen állás szerint tehát marad a dugóhelyzet november 11-ig, feltéve, ha addig befejezik a csőcsere munkálatait. A csütörtöki felbontás után ugyanis pénteken délelőtt egyáltalán nem dolgoztak a munkaterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában