Megállapodás

2021.11.20. 18:00

A hulladékhasznosításra építik a közös munkát

Kölcsönös előnyökön alapuló stratégiai megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a BMH Nonprofit Kft.

Fotó: Bujdos Tibor

– Az egyetemen olyan kutatások folynak, és természetesen oktatás is kötődik hozzá, ami a hulladékhasznosítást, hulladékgazdálkodást nagymértékben tovább tudja fejleszteni. Külön kiemelném a Műszaki Földtudományi Kart (MFK), akár azon belül a Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetet, ahol talán ez a tudás leginkább összpontosul – emelte ki köszöntőjében dr. Horváth Zita, az egyetem rektora, majd hozzáfűzte: – Bízom benne, hogy fel tudjuk hívni hallgatóink figyelmét, és alaposabban meg tudnak ismerkedni az előbb említett területekkel, illetve eredményesen részt tudunk venni a BMH-val közös kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos projektekben.

Csehovitsné Nagy Zsuzsanna, a BMH Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a környezetvédelemmel összefüggő kérdésekben szakértőként tekintünk a Miskolci Egyetem megfelelői karaira. A közszolgáltató lehetőségeihez mérten biztosítani szeretné a terepen történő kutatásokat, duális képzésekben való részvételt. Nagy örömmel fogadtuk az intézmény további felajánlását, miszerint könyvtárának számítógépes adatbázisát, laboratóriumi műszereinek felhasználását is lehetővé teszi számunkra.

Dr. Mucsi Gábor, az MFK dékánja szerint az együttműködés egy tudatformálás része is, amibe a lakosságot is mindenképpen be kell vonni, hogy ne úgy tekintsenek a hulladékra mint szemét, amitől meg kell szabadulni, hanem mint nyersanyagforrás.

(A borítóképen: Csehovitsné Nagy Zsuzsanna és dr. Horváth Zita)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában