Vad a városban

2021.10.31. 13:07

Szarvasbika tévedt Miskolc belvárosába (Frissítve)

Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak.

Fotó: Kozma István

13:10 A Kis-Hunyad utcán készített videót láttam a közösségi oldalon, amelyen egyértelműen látszik, hogy az állat zihál, kifáradt és utolsó erejét felhasználva közlekedik – tájékoztatott Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője. – Ugyanis: egészséges, életerős vad normál körülmények között messze elkerüli az embereket és nem viselkedik ilyen nyugodtan. Valószínűsíthető, hogy valamilyen okból kifolyólag megűzték a szarvast, így kerülhetett a városba, és a temetőben is emiatt feküdt le végül.

Lehoczky Krisztián azt tanácsolja, ha bárki ilyen körülmények között észlel egy vadat, ne közelítse meg, ne simogassa, és ne próbálja meg befogni, mert ha az állatnak még van annyi ereje, hogy megvédje magát, akkor akár halálos sebet is okozhat. Ebben az esetben mindig a rendőrséget kell hívni a 112-es számon, vagy a területileg illetékes vadásztársaságot.


12:50 A helyszínen lévő kolléganőnk elmondása szerint a kiérkező szakemberek kilőtték az állatot. Valószínűleg azért döntöttek emellett a módszer mellett, mert minden más megoldás megzavarhatta volna a szarvasbikát, amely így veszélyessé válhatott volna a több száz temetőlátogatóra.


11:20 Fotóriporterünk vasárnap kapta lencsevégre a szarvasbikát a Szentpéteri kapui temetőben. A vad az emberek jelenléte ellenére teljesen nyugodtan viselkedett, sétált a temető látogatói között, legelészett egy kicsit, majd odébbállt.

A rendőrség is értesült arról, hogy egy szarvasbika tévedt a temetőbe – nyilatkozta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A járőrök már a helyszínen vannak és biztosították a helyszínt, valamint értesítették a területileg illetékes vadászt.

Tudósítónk jelenleg is a helyszínen van és a járőröktől azt az információt kapta, hogy a szarvas még mindig a temetőben van, egy árnyas, csendes helyen fekszik. Jelenleg a vadászt várják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában