Támogatás

2021.10.02. 17:30

Megújulhat 290 kilométer út Tokaj térségében

Egyre több részlet, így beruházás lát napvilágot Tokaj-Zemplén térségében abban a programban, amelyre 150 milliárd forintot biztosít a kormány.

Horváth Imre

20210924 Bekecs fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Elindult a bekecsi körforgalom építése.

Fotó: Kozma István

Tíz hónapja szavazták meg a felhasználható, a térség történetében példa nélküli mértékű támogatást. Azóta önkormányzatok és szakemberek sokasága dolgozik azon, hogy a 40 településen megvalósuló 92 projekthez minél előbb hozzákezdhessenek, amelyek közül egyre többet be is jelentenek.

A napokban Wáberer György, a program kormánybiztosa arról tájékoztatott a közösségi oldalán, hogy aláírta az 52 milliárd forint összegű, 3 évre szóló közútfelújítási szerződést a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel. Mint írja: „Ezzel elindul a 37-es főút burkolatának felújítása. Először a Sárospatak–Sátoraljaújhely közötti szakaszon kezdődnek meg a munkálatok. A későbbiekben ütemesen megtörténik a Tokaj-Zemplén térség 290 kilométer hosszú közúthálózatának minőségi javítása. Mindannyian régóta vártunk erre. A biztonságosabb közlekedési hálózat javítja az életminőséget, a jobb megközelíthetőség megteremtésével növeli térségünk turisztikai vonzását. Hozzájárul ahhoz, hogy a térség Budapest és a Balaton után Magyarország harmadik legfontosabb turisztikai régiójává váljon.”

Hamarosan tájékoztatnak

Érdeklődtünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, hogy mit lehet tudni az aláírt szerződésről, az említett útszakaszon kívül melyek érintettek még, és mikor indulhat el a munka. Megkeresésünkre arról tájékoztattak, hogy hamarosan helyszíni tájékoztató keretében fognak beszámolni az érintett projekt részleteiről.

(A borítóképen: A 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti szakaszán a négysávosításon dolgoznak, de további szakaszok is megújulhatnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában