Lovasturizmus

2021.10.06. 19:02

Lovasfogadópontot adtak át Edelényben (videóval)

A Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség, Edelény önkormányzata és a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda közös avatóünnepségének a helyi Sportközpont adott otthont.

Petri Nóra

Fotó: Ádám János

A fogadópont mostantól része annak az országos hálózatnak is, amelyet a lovas turisztikai szövetség hozott létre. Oktatást segítő eszközként is szolgál mostantól, hiszen a lovaglás mellett a lovakról való gondoskodást is megtanulhatják az edelényi iskola diákjai.

„A kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon.” Erről Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszélt a lovasfogadópont átadóján. – Az élhetőségnek sokféle feltétele van, az egészségügytől az oktatáson keresztül – hangsúlyozta Révész Máriusz. „Nagyon fontos része az érzületünknek, hogy hogyan tudjuk élni a mindennapjainkat. A kormány ennek érdekében olyan területeket támogatott, amire az elmúlt évtizedekben nem volt példa.” Hozzátette: támogatták azt is, hogy az edelényi mellett az ország több pontján is ehhez hasonló lovas turisztikai megálló pontok jöjjenek létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában