Ezt írtuk anno 1981-ben

2021.10.08. 07:30

Kellene a megálló, de drága

Sokba kerül a megoldás, állítólag ezért suhant át a busz a Vargahegyen.

20210510 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Május 10-től életbe lépett az MVK Zrt. tanulmányi időszaki menetrendje, ezzel együtt a járvány miatti ideiglenes intézkedések egy részét is visszavonták.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Több autóbuszmegállóra van szükség – hívta fel a figyelmet az Észak-Magyarország 1981. október 7-én.

Mint a híradásból kitűnt: Miskolc egyre több körzete kínálja a városi lét komfortját. Így a Vargahegyet is százak választják otthonuknak. Van víz és villany, szép a környezet, csak a közlekedés...

Minek annyit várni!

Igaz, hogy buszjárat köti öszsze az Avasi lakótelepet a vasgyárral, szóval még csak átirányítani sem kellene ide járatokat.

Viszont nincs megálló. Az újságíró utánajárt, hogy ennek mi az oka: a szigorú rendeletek nem teszik egyelőre lehetővé.

Mert az nem úgy van ám, hogy a városi közlekedési társaság vagy a helyhatóság ott alakít ki megállót, ahol csak a kedve tartja. A

z előírásoknak megfelelő helyszínen kell és lehet létrehozni, gondos tervezést követően. Egy megállópár a számítások szerint 600 ezer forintba kerül. Ehhez jön még a gyalogátkelőhely, s az sem annyiból áll csupán, hogy felfestik a zebrát. Jelölni szükséges, s megfelelően kivilágítani. Továbbá csak ott lehet létesíteni, ahol egy adott létszámú gyalogos biztosítottan áthalad.

A körülményeskedés helyett a lap egyszerűbb, de gyorsabb megoldást javasolt: legyen ideiglenes megálló. Az olcsóbb, és kiküszöböli a várakozást.

(A borítóképen: Negyven éve sem volt egyszerű a szolgáltatás bővítése (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában