Megállapodás

2021.10.08. 15:00

Jól képzett szakemberekért

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Szakképzési Centrum és a Magyar Telekom.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az együttműködés keretei között a távközlési cég és a centrum közös erőfeszítéseket tesznek az oktatók szakmai tudásának fejlesztéséért; a duális képzési lehetőség kidolgozása mellett a közösen szervezett pályaorientációs program keretében pedig hozzájárulnak az informatika és távközlés ágazat gyakorlati megismeréséhez és népszerűségének növeléséhez.

„A jövőt meghatározó technológiák működéséhez is elengedhetetlenek lesznek a korszerű távközlési infrastruktúrák. Ezért fontos, hogy a jövőben rendelkezésre álljanak jól képzett szakemberek ezen hálózatok tervezéséhez, építéséhez, üzemeltetéséhez, illetve a korszerű infrastruktúrára épülő megoldások kifejlesztéséhez. A most elkezdett közös munka a centrummal megteremti a hidat az elméleti oktatás és a munka gyakorlati világa között, amely lehetővé teszi, hogy a diákok könnyebben, a megfelelő gyakorlati tudással felvértezve lépjenek majd be a munkaerőpiacra” – mondta el az ünnepélyes aláíráskor Tóth Imre a Magyar Telekom képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában