Polgármesteri beszámoló

2021.10.21. 15:00

Így fejlődött Encs az elmúlt két év alatt

A polgármester fejlesztésközpontúvá alakította a költségvetést.

Hegyi Erika

20210119 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Portré: Mikola Gergely Encs polgármestere.

Fotó: ÉM

„Fordulópont” címmel tartott az elmúlt héten lakossági fórumot és beszámolót Mikola Gergely, Encs polgármestere. Az apropó a 2019-es önkormányzati választás kétéves évfordulója volt. Mint fogalmazott, 2019. október 13-án az Encsen élőktől egy biankó csekket kapott a város vezetésére, hiszen 24 évesen, frissdiplomásként, kevés szakmai tapasztalattal bízták rá a települést, a városlakók szolgálatát. Tehát a bizalmat megkapta előre.

Részletesen ismertette

Mikola Gergely polgármesteri beszámolóján ezt a biankó csekket „töltötte ki”. Két év alatt 180 millió forintot, a jövő évivel együtt 330 millió forintot költöttek, költenek Encs saját költségvetésének terhére a város fejlesztésére.

Annak megítélésében, hogy ez az összeg sok vagy kevés, a következő összehasonlítást hozta: az előző EU-s ciklusban, hét év alatt összesen 770 millió forintot nyert a város uniós, TOP-os forrásokból, az elmúlt évtizedben pedig nem volt összesen ennyi saját forrású fejlesztés Encsen, mint az elmúlt két évben, fogalmazott a polgármester. Beszámolójában részletesen ismertette, hogy a két év alatt milyen beruházásokat hajtottak végre. A teljesség igénye nélkül: konditerem, kültéri kondipark és két fecskelakás kialakítása, önkormányzati lakások energetikai korszerűsítése és felújítása, útfelújítások, kátyúzások, új parkolóhelyek kialakítása, gépjárművek beszerzése, felújítások és eszközbeszerzések a PAX Hálózatfejlesztő – Gondozási Központban.

Mikola Gergely szólt arról is, miként alakították át a város költségvetését fejlesztésközpontúvá. Felvázolta továbbá a 2022 végéig tervezett saját beruházásokat és a következő uniós ciklusra vonatkozó ötmilliárd forintos fejlesztési tervet.

(A borítóképen: A múlt mellett a jövőről is beszélt Mikola Gergely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában