Sportgazdaság

2021.10.29. 11:30

Értékesíti üzletrészét Miskolc önkormányzata

A DFC Kft.-ben lévő 0,36 százalékos tulajdon 3 millió forintért cserél gazdát.

Fotó: Ádám János

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata csütörtökön közgyűlést tartott, amelyen az egyik sürgősségi napirendi pont volt a „Javaslat a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Diósgyőr Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaságban lévő üzletrészének értékesítésére” címet viselő előterjesztés.

Amint az ismert, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosa a Borsodsport Invest Kft., valamint a Miskolc Holding Zrt. mellett a DSM Miskolc Nonprofit Kft. volt, azonban utóbbi társaság nemrégiben jogutód nélkül megszűnt, és ennek eredményeként – jóváhagyott vagyonfelosztási javaslat alapján – az önkormányzat szerezte meg a DSM Miskolc Nonprofit Kft. DFC Kft.-ben fennálló üzletrészének jogát. Ez mindössze 0,36 százalék, a Borsodsport Invest Kft. 51,67 százaléka, illetve a Miskolc Holding Zrt. 47,98 százaléka mellett. A javaslat azt tartalmazta, hogy ezen csekély tulajdonrész 3 millió forintos vételáron kerüljön értékesítésre a Borsodsport Invest Kft. részére.

A cél – a beadott anyag szerint – az volt, hogy az önkormányzat mentesüljön a DFC Kft. létesítő okiratában foglalt, pótbefizetés teljesítésére vonatkozó kötelezettség és a tulajdonosi részesedéssel járó adminisztratív többletfeladatok alól. A határozati javaslatot 15 igen, valamint 7 nem mellett elfogadták a képviselők. Az önkormányzat egyébként a 423/2021. (VIII.26.) számú határozatában évi 100 millió összegű támogatást állapított meg a DFC Kft. részére a 2022–2024 közötti időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában