Projekt

2021.10.10. 16:00

Eredményes a szlovák–magyar együttműködés

Elérhetővé válik a folyamatos ingyenes internetszolgáltatás a településen.

Pap Gyula

Fotó: PH

Az Interreg Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül valósult meg az a rendezvénysorozat, melynek első állomása Hidasnémeti volt, augusztus 21-én, amikor is „A víz- és lovas világ csodája a Hernád mentén” címmel egy tartalmas Hernád menti napot tartottak, tele élményekkel.

– A projekt eredményeként sporteszközöket, hajótároló, -szállító berendezést vásároltak, mely hosszú távon kiszolgálja a sportolni vágyókat. A rendezvény második állomása 2021. augusztus 29-én volt, amikor is Miglécen került megtartásra a XII. Migléci Patkódobogás – kettesfogathajtó verseny. Mindkét rendezvényt nagy érdeklődés övezte, így bizakodva állunk az elkövetkezendő időszak előtt – fogalmazta meg Becse Csaba polgármester.

Infópont és közös piac

Szintén az Interreg Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül valósult meg az Info Point elnevezésű projekt, mely kapcsán beszerzésre került egy okospavilon, melyet a település főterén állítottak fel. Ez a beruházás lehetővé teszi mind a helyi lakosság, mind a turisták magas szintű tájékozódását, tájékoztatását, hiszen a benne felszerelt okospanelen ingyenes internet­eléréssel a hivatali portálok, a turisták számára hasznos oldalak elérhetővé válnak, csakúgy, mint a folyamatos ingyenes internetszolgáltatás (wifi). A panel nagy népszerűségnek örvend a központi helyen való elhelyezése miatt is.

– A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül zajlik a Grex kerékpárút hidasnémeti szakaszának megvalósítása. A kerékpárút megvalósítása során két pihenőpont is kialakításra került, mely a kerékpározók pihenését, tájékozódását hivatott szolgálni. Szintén az Interreg Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül épült meg a piacterünk, mely szerdai és szombati napokon várja szeretettel az árusítókat és vásárlókat egyaránt. Sajnálatos módon decembertől megüresedik a három települést ellátó háziorvosi praxis. Reményeink szerint lesz jelentkező, hiszen a megfelelő orvosi ellátás nagyon fontos az emberek számára. Várjuk a jelentkezőket, az önkormányzatunk szolgálati lakást is tud biztosítani – hívta fel a figyelmet a polgármester.

(A borítóképen: Nagyon népszerű a közelmúltban kihelyezett okospavilon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában