beruházás

2021.10.02. 15:43

Borutcát építenek Tarcalon

Egymilliárd forint értékű idegenforgalmi és infrastrukturális beruházás indul Tarcalon.

Fotó: Kozma István

A Pénzügyminisztérium Tokaj-Zemplén Programjának vissza nem térítendő forrásából megvalósuló programot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője és Butta László polgármester indította el az alapkő letételével szombaton.

A település vezetője ünnepi beszédében kiemelte: olyan fejlesztést valósítanak meg az egykori mezőváros főutcájaként ismert Könyves Kálmán utcában, amellyel a polgárosodás, a századforduló Magyarországának boldog békeéveit idézik fel.

A térség országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia történelmi példákra hivatkozva Tarcalnak a borvidéken betöltött szerepét emelte ki, amely turisztikai szempontból is vonzó a régió számára. Hangsúlyozta: a most elindított fejlesztés illeszkedik a már megvalósult, illetve tervezett idegenforgalmi beruházásokhoz.

A Borutca-projekt megvalósítása egészen más képet fog adni a településnek. Bemutatja majd, mennyi mindennel tud hozzájárulni Tarcal a magyar örökséghez – értékelt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A borvidék adottságait említve kifejtette: meglátása szerint Tokaj-Hegyalja néhány év múlva olyan szerepet fog betölteni Magyarország idegenforgalmi térségei között, mint a Balaton-Felvidék.

Az alapkőletételt követően átadták az 55 millió forintos energetikai pályázat keretében felújított 6 Puttonyos Borfalu főépületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában