lemondott

2021.10.08. 11:30

Belebukott a jobbikos, karlendítő, ózdi alpolgármester

Több fotó is előkerült az elmúlt hetekben. Volt, amelyiket már nem lehetett integetésnek vélni.

Forrás: atv.hu

Az első fénykép még szeptember 22-én látott napvilágot, amelyen Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere náci karlendítésre hasonlító kézmozdulatot tesz. A felvétel még 2018-ban készült egy lengyelországi holokausztmúzeumban, zsidóellenes feliratok előtt pózolva. Akkor a jobbikos politikus azzal védekezett, hogy csak integetett.

Később egy újabb kép is előkerült, azon már látszik, hogy nem integetett, mint ahogy korábban állította, hanem tényleg a Harmadik Birodalom tiltott jelképét használja, vagyis egy náci karlendítés közben látható. Itt már azt állította, részeg volt, amikor a kép készült.

Nem sokkal ezután egy másik ózdi politikusról is előkerült egy fotó. Fidrus Péter korábbi alpolgármester ezen a képen – amelynek helyszíne ugyanez a múzeum – felemelt kézzel látható, miközben másik kezével Hitler-bajuszt mutat. Feltehetőleg a két politikus 2018-ban egymást fotózta Katowicében a holokausztmúzeum előtt egy kiránduláson.

Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere lemondásával megelőzte képviselő-testületét, mert a város honatyái indítványozták, hogy a történtek miatt hívják vissza hivatalából. Döntésével ez az eljárás okafogyottá vált.

(A borítóképen: Az első nyilvánosságra került lengyelországi kép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában