Átadták

2021.09.29. 15:00

Új óvoda épült Nekézsenyben

A faluból és a környékről is várják a gyerekeket az új létesítménybe.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Fotó: MTI/MTVA

Huszonöt férőhellyel rendelkezik az új nekézsenyi óvoda, amelyet több mint százmillió forintos állami támogatásnak köszönhetően építettek fel a hegyháti településen. Uj-Tózsa Csabáné, a falu polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte: nagy szüksége volt Nekézsenynek az új óvodára, hiszen az előzőt 2016-ban le kellett bontani, mivel martinsalakos, ezáltal életveszélyes volt.

Élni, fejlődni

– Jönnek vissza a faluba az unokáink, a dédunokáink, ez is azt bizonyítja, hogy élni, fejlődni akarunk – fogalmazott Uj-Tózsa Csabáné. – Az elmúlt időszakban szerencsére nagyon sok beruházás megvalósult Nekézsenyben, épülünk, szépülünk, aminek mindenki örül. Azt hiszem, egy település számára nem is kell nagyobb ajándék, mint egy szép új óvoda.

A Napraforgó Óvodát már birtokba vehették a gyerekek. A létesítményben csoport- és tornaszobák is létesültek.

Két pályázat

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy megélhettük ezt a pillanatot – fogalmazott az átadóünnepségen Ignécziné Medve Anett intézményvezető. – A régi óvodánk már rendkívül rossz állapotban volt, öt évvel ezelőtt pedig megcsillant a remény, hogy akár egy új építése is megvalósulhat. Aztán végül két pályázati forrást felhasználva kezdődött el a kivitelezés. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármilyen segítséget nyújtott. Elsősorban a szülőknek, akik kitartottak mellettünk, nem vitték el a gyerekeket máshová, még akkor sem, amikor a régi iskolában kellett kialakítanunk egy kis birodalmat. Nehéz időszak volt, de most már minden szép, aminek a gyerekek is nagyon örülnek.

Az elmúlt időszakban szerencsére nagyon sok beruházás megvalósult – Uj-Tózsa Csabáné

A nekézsenyi Napraforgó Óvodába jelenleg tizenöt gyermek jár, de mivel megnövekedett a faluba költözési kedv, ezért az intézményvezető abban bízik, hogy rövidesen gyarapodik a létszám. Korábban nemcsak a faluból, hanem Lénárddarócról és Bükkmogyorósdról is érkeztek gyerekek, valamint Csernelyből, Csokvaományból és Upponyból is hozták a szülők a kicsiket.

A környékről is

– A tavalyi esztendőt 21 fővel zártuk, ám most biztos, hogy az új intézmény kapcsán még vonzóbbak leszünk – folytatta Ignécziné Medve Anett. – A csodálatos természeti környezetben fekvő falunk sokak számára vonzó lett, és a támogatási rendszer is ösztönzi a fiatalokat, hogy vidéken telepedjenek le. Bízom benne, hogy a 25-ös létszám hamarosan megtelik, akkor ugyanis maximálisan ki tudjuk majd használni az új óvodánk nyújtotta lehetőségeket.

Az átadás kapcsán Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: gyarapszik a magyar falu, így Nekézseny is. Az új óvoda garancia arra is, hogy a hegyháti településnek nemcsak szép múltja és jelene van, hanem jövője is lesz. Ahol ugyanis óvodát építenek, ott jövőt is építenek.

(A borítóképen: Az új óvodában 25 gyermek elhelyezése biztosítható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában