szennyvízfejlesztés

2021.09.10. 18:00

Több településen is indul a fejlesztés

Nagyszabású szennyvíz­elvezetési és -kezelési fejlesztés kezdődik el Észak-Magyarországon.

Forrás: PH

A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, összesen mintegy 7 milliárd forintból valósul meg, amelyből több mint 6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás. Tizennégy településen kezdődik meg a szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés – jelentették be kedden a hejőkeresztúri projektkezdő sajtótájékoztatón. A projekt támogatási összegéből Bükkábrány, Mezőkeresztes, Hejőkeresztúr és további tizenegy önkormányzat részesül a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciumi vezetésével. Demeterné Zeleni Enikő polgármester üdvözölte a jelenlévőket és azt, hogy Hejőkeresztúron megépül egy új szennyvíztisztító telep, a csatornahálózat bővítésével és a szállítóvezeték kiépítésével együtt. Ez jelentős előrelépés a településnek.

Részletek

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében többek között megvalósul Gelej szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítése, valamint a Szentistvántól északra található szennyvíztisztító telep fejlesztése, mely jelenleg a Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály és Szentistván községből érkező kommunális szennyvizeket fogadja és tisztítja. E nagyszabású beruházásnak köszönhetően Bükkábrányon is megépül egy új szennyvíztisztító telep, bővítik a szennyvízcsatorna-hálózatot, valamint megtörténik a szállítóvezeték kiépítése – tudtuk meg Kerekes Zsolttól, a DHJ Kft. képviselőjétől. A projekt megvalósítása hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

(A borítóképen: Demeterné Zeleni Enikő a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában